Nintendo Switch’e SNES Oyunları Geleceğini Gösteren Belge

6
1
1
0
0
Nintendo’nun FCC’ye başvuru gerçekleştirmek için doldurduğu formlarda yeni Nintendo Switch SNES kolları ortaya çıktı. Kolların çıkışının ardından da SNES oyunları bu platformda oynanabilir hale getirilecek.

Oldukça önemli oyun markalarına sahip olan ve sadık bir takipçi kitlesi bulunan Nintendo, Switch’e SNES kumandası getirmeyi planlıyor. Firmanın en son çıkan oyun konsolu olan Switch’e daha önce de NES konsolunun kumandası ve oyunları adapte edilmişti. 

Nintendo Switch'e SNES Kumandası Gelecek

fcc-snes-switch-kumandası

Gelecek yıla kadar gizli olarak gösterilen FCC başvuru dosyalarında, ZR ve ZL adı verilen iki düğmenin varlığı, Nintendo’nun Switch için bir SNES kumandası üretme planını da ortaya çıkarmış oldu. Japon firma, NES’i adapte ettiğinde büyük başarı yakalamıştı. NES oyunları, Nintendo’nun aylık üyelik sistemi üzerinden oynanabiliyor. 

FCC başvurusu, Nintendo’nun olası SNES kolunun klasik SNES oyunları paketiyle birlikte piyasaya çıkacağı iddialarını da güçlendirmiş oldu. Yine de başvuru formundan elde edilebilen bilgiler ne yazık ki bu kadar. Nintendo henüz konuyla ilgili açıklama yapmamış olsa da internette yeterince gürültü çıkartılması halinde mutlaka birkaç detay paylaşacaklardır.

SNES Nedir? 

nintendo-snes-classic-wii

SNES, ya da tam adıyla Super Nintendo Entertainment System, 1990 ile 1993 arasında satışa çıkan ve 2003 yılına kadar da üretimi devam eden efsanevi bir oyun konsoludur. 16 bit grafikleri destekleyen bu konsol, dünya çapında 49 milyondan fazla satışa ulaşmıştır. 

Konsolda yayınlanan oyunlar arasında en çok bilineni, 20 milyon kopya satmak gibi büyük bir başarıya ulaşan Super Mario World oldu. Donkey Kong Country, Contra III, The Legend of Zelda: A Link to the Past gibi yapımlar da konsolda yer alıyor. Bu sistem, Nintendo'nun 2. oyun konsolu olarak biliniyor.

Nintendo daha önce de SNES hakkında ipuçları vermişti. Firmanın Switch üyelik sisteminde SNES oyunları boy göstermelerine rağmen daha sonra sessiz sedasız kaldırılmıştı. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/8/13/20803344/nintendo-switch-snes-controller-fcc-listing
6
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
1
0
0