Nissan, Elektrikli Otomobil Pazarında Yeni Motorlarıyla Öne Çıkacak

12
4
4
1
0
Nissan’ın yeni Ariya konsept otomobili Tokyo Motor Show’da insanların karşısına ilk defa çıktı. Araç hakkında bilgilerimiz kısıtlı olsa da, elektrikli motora sahip Nissan SUV’nin çok ciddi bir rekabet yaratacağı kesin.

Otomotiv sektöründe yerini korumak isteyen herkes bir elektrikli motor üretiyor. Gelecek elektrikli araçların olacak, bu artık belli oldu. Japon otomotiv devi Nissan da bu rekabetin dışında kalmamak için kendi elektrikli motorunu geliştiriyor. 

Nissan, gelecek yıl elektrikli bir crossover araç çıkaracağını zaten doğrulamış durumdaydı. Muhtemelen ABD için üretilen 2021 model araçlarda elektrikli motor, hiç olmazsa elektrikli sistemle desteklenmiş motor göreceğiz. Yeni Ariva konsept araç da bu fikri pekiştiriyor. 

Tokyo Motor Show’da çarşamba günü tanıtılan araç gerçekte karşımıza çıkacak olan SUV ile ufak tefek dış farklılıklara sahip olabilir. Öte yandan aracın içi hâlâ gizemini koruyor. 

nissan ikiz elektrikli motor

Aracın motorunda çeşitli yenilikler deneyen Nissan mühendisleri, devrim yaratması muhtemel bir batarya da geliştirdi. Bu batarya, çekincelere sahip kişilerin de elektrikli araçlara geçişini kolaylaştırabilir. 

Automative News’in haberine göre Nissan teknoloji merkezinden mühendisler, Ariya’nın AWD motorunu iki parçalı olarak geliştiriyor. Prototip güç sistemi ikiz 160 kilowattlık motorlara sahip. Bu motorlar, 62 kWh’lık bataryadan güç alıyor. Baş sistem mühendisi Toshiyuki Nakajima’ya göre her mesafe ve performansa göre farklı bataryalar kullanılabilecek. 

Nakajima, bu elektrikli sistemin benzin yakıtlı güç üreticilerle birlikte kullanılabileceğini de söyledi. Bu da özellikle ABD’de elektrikli otomobillere karşı önyargıyı kırmaya yardımcı olabilir. 

Nissan akiya

Nissan’ın e-Power sistemi hali hazırda Japonya’daki Nissan ve Infiniti araçlara uygulanmaya hazır. Benzinli araçlardan daha ekonomik olan bu motorlar ile birlikte hibrit kavramı da ilginç bir şekilde tanımlanmış olacak. Kullanıcılar, şarj istasyonu bulmak ya da şarj süresi beklemek gibi dertleri olmadan tork açısından kuvvetli ve daha verimli motorlara sahip olabilecek. 

İkiz elektrikli motor ve e-Power uyumluluğu sayesine Nissan, hem bataryalı hem de benzinli elektrikli motor seçeneklerini piyasaya aynı anda sürebilecek. Batarya olarak ise Nissan, tıpkı Toyota gibi enerji yoğunluğu arttırılmış, maliyeti düşüren bataryalara yönelecek. 

Katı bataryalar büyük bir atılım olacak ancak yakın zamanda kullandığımız araçlarda bu bataryaları görmemiz zor gözüküyor. Nissan, ortak çalıştığı başka pek çok otomobil devi olmasına rağmen bu bataryaların çıkışı için ancak 10 yıl sonrasına tarih verebiliyor. 

Kaynak : https://www.thetruthaboutcars.com/2019/10/nissan-charging-forward-on-electric-awd/
12
4
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
4
1
0