Nissan, Kendi Kendine Deliğe Giden Golf Topu Geliştirdi

18
10
2
0
0
Nissan, kendi kendine giden bir golf topu üretti. Bu yüksek teknolojili ürün, ProPilot 2.0 teknolojisinin eğlenceli bir sunumu için kullanılıyor. Şirketin böyle bir top geliştirmesindeki amacı, otonom teknolojinin yeteneklerini gözler önüne sermek.

Ülkemizde zengin sporu olarak bilinen golf, Nissan’ın yeni reklam kampanyasının merkezine oturdu. Uzakdoğulu teknoloji devi, yeni ProPilot 2.0 otonom sürüş sisteminin reklamını bir golf topuyla yaptı. 

Tanıtımlarda kullanılan golf topu, çimenlerin üzerinde kendi kendine yay çizerek ve gerektiğinde hızlanarak deliğe ulaşmayı başarıyor. Ortaya çıkan görüntüler ise oldukça eğlenceli. Topu izleyen bir kamera ve algoritmalar sayesinde her atış isabetli hale geliyor.

Nissan'ın otonom sistemi ProPilot 2.0, yeni Skyline ile gelecek

2020-nissan-skyline-sedan

Japonya’da kısa süre sonra piyasaya çıkması beklenen yeni Skyline, ProPilot 2.0 sistemine sahip olacak. Araç ABD’de Infiniti Q50 adıyla satışa çıkacak olsa da sistem Kuzey Amerika’da kullanılmayabilir.

Daha önceki ProPilot sistemi, bir noktaya kadar otonom sürüş sağlıyor, aracın şeridinde kalmasını ve diğer araçlardan güvenli bir mesafede seyretmesini sağlıyordu. Bunun için sürücünün sürekli olarak direksiyonu tutması gerekiyordu. 

Yeni sistemde ise bir noktaya kadar elleri kullanmadan sürüş yapmak, hat değiştirmek ve istenilen otoban çıkışına yönelmek mümkün oluyor. ProPilot 2.0 bunları yapabilmek için kameralara, GPS’e, sonara, radara ve 3D harita bilgisine ihtiyaç duyuyor.

Nissan, en yüksek seviye güvenlik için sürücünün her zaman tetikte olmasını tavsiye ediyor. Yokohoma merkezli firma, otonom teknolojisi tanıtım videolarıyla göze çarpıyor. Firma daha önce de otonom ofis sandalyesi ve ayağınızdan çıkardığınızda kendi kendini park eden otonom terlikler üretmişti.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cars/nissan-creates-a-self-driving-golf-ball-that-always-finds-the-hole/
18
10
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
10
2
0
0