Norm Ender'in 'Mekanın Sahibi' Şarkısı Spotify'a Geri Geldi

126
21
18
12
6
Türkiye rap camiasının önde gelen isimlerinden Norm Ender'in son şarkısı "Mekanın Sahibi", dünyanın en popüler çevrimiçi müzik platformu Spotify'dan kaldırılmıştı, ancak kısa bir sürenin ardından geri geldi.

Türkiye'de rap müzik, belki de son dönemlerin en hareketli günlerini yaşıyor. Bunun nedeni ise Norm Ender'in "Mekanın Sahibi" isimli şarkısının yeniden gündem olmuş olması. Aslına bakacak olursak bu şarkı, müzikseverlerle ilk buluştuğunda da gündem olmuştu. Çünkü kısa bir süre içerisinde milyonlarca tık almayı başaran Mekanın Sahibi, pek çok popüler isme de göndermede bulunuyordu.

Şarkıda hakaret ağırlıklı sözler bulunmuyor ancak rapçilerin sıklıkla tercih ettiği "Autotune" tekniği ciddi anlamda eleştiriliyordu. Şimdi ise Mekanın Sahibi, çok farklı bir şekilde gündemde. Şarkının bir süredir çalıntı olduğu iddia ediliyor. Hatta Norm Ender, çalıntı iddiaları gündeme geldikten sonra Twitter üzerinden şöyle bir açıklama yaptı;

Norm Ender

Şimdi ise bu olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik platformu Spotify, Norm Ender'in Mekanın Sahibi isimli şarkısını platformdan kaldırdı. Norm Ender, konuyla ilgili olarak şu ana dek herhangi bir açıklama yapmadı. Şarkı, Spotify'da bir süredir yok ve yeniden yayınlanıp yayınlanmayacağı da henüz bilinmiyor.

Şarkının orijinal halinin Young Slatt & B Stakk Feat Peewee Longway'in "Work My Move" şarkısı olduğu iddia ediliyor ancak şu an için konunun ne olduğu tam olarak anlaşılabilmiş değil. Şarkının çalıntı olma ihtimali olduğu gibi Norm Ender'in de "Loop" konusunda haklı olma durumu da bulunuyor. Olayın aslı, kısa bir süre içerisinde ortaya çıkacakmış gibi görünüyor.

Mekanın Sahibi şarkısı:

Young Slatt & B Stakk Feat  Feat Peewee Longway - Work My Move:

Mekanın Sahibi Spotify'a geri geldi:

Norm Ender'in açıklamalarının ardından müzik dünyasında ve dijital yayıncılıkta yeni tartışmalar başlamıştı. Aradan geçen sürenin ardından Mekanın sahibi Spotify'a geri geldi. Norm Ender ardından Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

126
21
18
12
6
Emoji İle Tepki Ver
126
21
18
12
6