Nova Launcher, Android 10 İçin Karanlık Tema Desteği Getirdi

14
3
2
1
0
Android 10, aylar süren beta testlerinden sonra nihayet kullanıma sunuldu ancak yalnızca birkaç cihazda kullanılabiliyor. Bununla birlikte Nova Launcher, Android 10'un en popüler özelliklerinden biri için destek getirme konusunda hiç vakit kaybetmedi ve karanlık modu kullanıma sundu. Artık başlatıcı ayarlarından karanlık mod seçeneğini aktif edebiliyorsunuz.

Nova Launcher, Android'de ana ekran ve menüyü kapsayan bir başlatıcı uygulaması. Bildiğiniz gibi başlatıcı uygulamaları, cihazdaki pek çok özelliği değiştirmeye ve kişiselleştirmeye yarıyor. Bu uygulamalar, bazen sistemi daha da hızlandırıp güç tüketimini azaltırken kimi zaman da haberimizdeki gibi normalde olmayan özellikleri kullanmamızı sağlıyor. Bu yüzden başlatıcı seçimi önemli bir nokta hâline geliyor.

Birçok kullanıcı, elektronik cihazlarda karanlık moda gereksinim duyuyor. Nova Launcher ise daha ilk kurulumda size karanlık bir arayüz kullanma seçeneği sunuyor. Ayrıca Nova'nın gün boyunca aydınlık ve karanlık arasında otomatik geçiş yapmasını sağlayabiliyorsunuz. 

Nova Launcher'da karanlık modu aktif etme:

nova launcher karanlık mod

Uygulamayı açtıktan sonra Ayarlar > Gece Modu yolunu izledikten sonra "Sistem"i seçiyoruz. Buradaki pencereden Nova'nın gece moduna geçmesini sağlamış oluyoruz. Mod kapatılınca sistem tekrar normal temaya geri dönüyor. Henüz bu özellik, uygulamanın beta versiyonunda bulunuyor ancak yakın zamanda stabil versiyonuna da gelmesi bekleniyor. Beta versiyonunu internet ortamında araştırarak bulup indirebilirsiniz. 

Bazıları için karanlık mod vazgeçilmez bir özellik olabiliyor. Siz de onlardan biriyseniz fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/09/17/nova-launcher-beta-adds-support-for-android-10-dark-theme/
14
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
3
2
1
0