Twitter’ın 'Gerçek' Karanlık Modu Android İçin Gecikecek

18
10
7
2
1
Twitter, geçtiğimiz mart ayında arkaplanı tamamen siyahlaştırıp OLED ekrana sahip telefonlar için için pil ömrünü artıran “Lights Out” modunu duyurmuştu ve bu özellik iOS yüklü cihazlara gelmiş olsa da Android işletim sistemine sahip cihazlar için hala yayınlanmamıştı. Şirketin Tasarım ve Araştırma Başkan Yardımcısı, özelliğin gecikmiş olma sebebinin ‘deneyimi artırma çabaları’ olduğunu belirtti.

Telefonlarımızdaki bazı uygulamalar, beyaz arka plan rengine sahip olabiliyorlar ve kimi uygulamalar bu rengi karartmaya izin vermiyor. Bu durum elbette biz kullanıcılar için eziyet haline geliyor zira gece dalgınlıkla açtığınız program flaş bombası etkisi yaratıp kısa süreli körlük yaratabiliyor.

Bu gibi durumların yaşanmaması için uygulama sahiplerinin uygulamalarına eklediği ‘Karanlık Mod’ özelliği kullanıcıların yardımına koşuyor. Bu uygulamalardan biri olan Twitter, arka planı koyu mavi yapan bir karanlık mod özelliğine sahipti ancak arka planı tamamen siyah hale getirmek mümkün değildi. Şirket, mart ayında duyurduğu yeni bir özellikle bu hizmeti de kullanıcılarına sunmuştu.

OLED ekranlı telefonların dostu ‘Işıklar Kapalı’ modu

Twitter karanlık mod

Twitter, mart ayında ‘Işıklar Kapalı’ isimli modunu duyurdu. Bu mod, uygulamanın arkasındaki koyu mavi renk yerine simsiyah bir arka plan getiriyor ve beyaz yazıları öne çıkarıyor. Bu özellik, güzel bir görüntü sağlamanın yanı sıra OLED ekranlı telefonlardaki pil kullanımını da azaltmayı başarıyor. Bu özellik, iOS platformunda stabil olarak kullanıma açılsa da Android platformu için biraz gecikti.

Şirketin Tasarım ve Araştırma Başkan Yardımcısı Dantley Davis, güncellemenin Android platformu için neden geciktiğini attığı bir Tweet ile açıkladı. Davis, “Özellik yakın bir zamanda yayınlanacak, bu kadar gecikmesinin sebebi ise deneyimi artırmak için çalışıyor olmamız. Android kullanıcı tarafından fazlasıyla istenen bu özelliği yayınlamak için sabırsızlanıyoruz, sabrınız için teşekkür ederiz” açıklamasını yaparak, akıllardaki bazı soruların yanıtını verdi.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Twitters-Lights-Out-for-Android-is-delayed_id118962
18
10
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
18
10
7
2
1