NVIDIA, 6 Haziran’da Ray Tracing’li Quake 2 Demosu Hediye Edecek

6
3
3
0
0
Döneminin kült FPS oyunu Quake II, Nvidia’nın ray tracing teknolojisi ile yenilenecek. 6 Haziran’da ücretsiz dağıtılacak olan demoda ilk 3 bölümü oynamak mümkün olacak.

Teknoloji ilerledikçe firmalar yeni çözümler bulup daha ileri noktalara ulaşmaya çalışıyorlar. Bu çalışmaların son ürünlerinden bir tanesi, oyunların grafik kalitesini oldukça arttıran ray tracing teknolojisi.

Nvidia’nın bu yeni teknolojisi temelde şu şekilde çalışıyor: Görüntü alınan düzlemde, ışık ışınları belli bir yolu takip ederler. Bu ışınları (ray) takip ederek (tracing) görüntü oluşturan bu sistemde grafik kalitesi oldukça artıyor.

Bu teknolojinin yeni oyunlara etki edeceği belli, ancak eski oyunlar için de büyük gelişme sağladığı, yapılan denemelerde ortaya çıkıyor. GDC’de Quake II ile yapılan demo gösterimi, YouTube’da oldukça çok kişi tarafından izlenmişti. 6 Haziran’dan itibaren Nvidia, oyunun sınırlı sayıdaki versiyonu Quake II RTX’i ücretsiz olarak verecek.

Nvidia’dan Jeff Fisher, şirkete ait olan Lightspeed Stüdyolarının oyuna gerçekçi ışık efektleri eklediğini açıkladı. Yeni versiyonda ışıklar daha gerçekçi, görüntü daha şık, doğrudan olmayan aydınlatma ve sudaki yansımalar da sisteme dahil. Sonuç olarak 22 yıllık bu klasik oyun, yepyeni bir görünüme kavuşmuş oluyor.

Quake II RTX’in ücretsiz versiyonunda ilk 3 seviye oynanabilecek. Bu versiyonu Nvidia internet sitesinden ya da Steam üzerinden edinmek mümkün olacak. Quake II sahibiyseniz oyunun RTX versiyonuna ücretsiz olarak sahip olabileceksiniz.

Nvidia ayrıca Wolfenstein: Youngblood için de bir paket hazırlayıp yeni ekran kartları ile birlikte satışa sunmayı planlıyor ancak bu konuda ne bir fiyat ne de tarih bilgisi paylaşılmadı.

Oyunun videosunu aşağıda izleyebilir, grafikler arasındaki farkı görebilirsiniz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/27/nvidia-is-giving-away-the-quake-ii-ray-tracing-demo-on-june-6t/
6
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
3
0
0