NVIDIA'nın Sevinci "Şimdilik" Kursağında Kaldı: Değeri 1 Trilyon Doların Altına Düştü

7
4
1
0
0
Özellikle yapay zekâ alanında sektörün lideri olan NVIDIA'nın değeri kısa süre önce 1 trilyon doları aşmıştı. Şirketin değeri, 24 saatin ardından tekrar 1 trilyon doların altına düştü.

Genellikle ekran kartı geliştiriciliğiyle bilinse de NVIDIA, özellikle yapay zekâ alanında da yıllardır dominant bir şirket. Bu yapay zekâ teknolojileri tüketicilerin karşısına DLSS, ışın izleme ve DLAA gibi teknolojiler ile çıkarken profesyonel sahada NVIDIA’nın yazılımları ve donanımları, sektörde ‘tek geçer’ olarak sayılıyor.

Tabii yapay zekânın bu kadar hızlı gelişmesiyle NVIDIA’nın da değerinde büyük bir artış gözlemlendi. Geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği lansman ile gelecek için de büyük projeler duyuran şirket, bugün 1 trilyon dolar değere sahip şirketler arasına katıldı.

GÜNCELLEME: 1 trilyon dolar değer, 24 saat sürdü

nvidia

NVIDIA'nın 1 trilyon dolarlık değeri, sadece 24 saat sürdü. Şirketin piyasa değeri, 31 Mayıs kapalı borsalarında 992 milyar dolara geriledi. Tabii gidişata göre durumun yeniden değişmesini bekleyebiliriz...

Neler olmuştu: NVIDIA’nın değeri 1 trilyon doları aştı!

nvidia

NVIDIA’nın hisse değeri, ABD’de borsalar gün açılmamışken son günlerdeki yükselişinin üzerine %4 değer daha kazandı. Bu değer kazanımıyla şirketin değeri 40 milyar dolar arttı ve 1 trilyon dolar seviyesi aşıldı. NVIDIA'nın güncel hisse fiyatı 411,30 dolar seviyesinde.

NVIDIA, son gelişmeyle birlikte dünyanın altıncı trilyon dolarlık şirketi oldu. NVIDIA’nın bulunduğu klasmanda yalnızca Apple, Saudi Aramco, Microsoft, Alphabet ve Amazon yer alıyor. Daha önce 1 trilyon doları geçip değeri düşen şirketler ise Tesla, Meta ve PetroChina ile sınırlı.

NVIDIA hisselerinin sadece 1 ay içindeki hareketi:

nvidia

Şirketin hisseleri, son bir yıl içinde 108,13 dolara kadar gerilemişti...

NVIDIA’nın neden 1 trilyon dolar değere ulaştığını sorguluyorsanız:

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/dereksaul/2023/05/30/nvidia-hits-1-trillion-market-value/?sh=c7123833eab4
7
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
4
1
0
0