NVIDIA GTX 1650'nin Son Sürücüsü, İşlemcileri Etkileyen Bir Hata İçeriyor

9
3
2
2
0
NVIDIA'nın GeForce GTX 1650 ekran kartının son sürücüsünde, işlemcileri etkileyen bir hata içeriyor.

NVIDIA'nın bir anda piyasaya çıkarmış olduğu GTX 1650 serisi ekran kartları, getirilen sürücü güncelleştirmesi ile gündemde. Daha önce üretilmiş olan ekran kartları uzunca bir süre test ediliyordu ancak bu kez NVIDIA bunu tercih etmemişti. Dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar için aynı anda piyasaya sürülen GTX 1650 serisi ekran kartları için uzunca bir süre sürücüler üzerinde çalışan NVIDIA'nın, bu ekran kartlarının sürücüsünde bulunan bir hatanın fark edildiği ve üzerinde çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

Bilindiği üzere GeForce Game Ready 430.39 WHQL sürücüleri ile Mortal Kombat 11 için bazı iyileştirmeler yapılmış ve ekran kartlarının daha stabil çalışılması üzerinde durulmuştu. Ancak kullanıcılar GTX 1650 ekran kartlarında büyük bir sorun fark ettiler. Sürücü güncelleştirme işleminin ardından kullanıcılar, ekran kartı sürücüsünün yüzde 10 ve yüzde 20 aralıklarında işlemci kapasitesini tükettiğini fark ettiler. Bilgisayarlarda yaşanan performans kayıpları sonrasında ortaya çıkan bu durum, kullanıcıları doğrudan etkiliyordu. 

Ortaya çıkan sorunla ilgili açıklamalarda bulunan NVIDIA müşteri yetkilisi, sorunun fark edildiğini ve düzeltmeler için üzerinde çalışıldığından bahsetti. Kullanıcılar ise genel olarak eski sürümlere dönmeyi tercih ediyorlar ancak bazı kullanıcılar bu konuyla ilgili bir çözüm (denemesi size kalmış Webtekno ekibi sorumluluk kabul etmez) bulmuşlar. Bu çözüm yolu ise şu şekilde;

  • Görev yöneticisine giderek işlemler menüsü altından Nvidia Container veya ayrıntılar menüsü altından nvdisplay.container.exe uygulamalarını kapatın.
  • C:\Program Files\NVIDIA Corporation\Display.NvContainer\plugins\LocalSystem\DisplayDriverRAS ve C:\Program Files\NVIDIA Corporation\DisplayDriverRAS klasörlerini silin.

Bu işlemlerden sonra kullanıcılar CPU kullanımlarının gözle görülebilir bir şekilde düştüğünü belirtiyorlar. Bu yöntem kullanılabilir ancak en iyisi elbette eski sürücüyü yeniden yüklemek olacaktır.

Kaynak : https://hexus.net/tech/news/software/130037-nvidia-geforce-gtx-1650-launch-driver-eating-cpu-time/
9
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
2
2
0