Oculus Quest 2'ye Ait Yeni Görüntüler ve Lansman Tarihi Ortaya Çıktı

6
4
2
2
0
Birçok alanda faaliyet gösteren Facebook'un, yeni nesil bir Oculus Quest kaskı üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyordu. Onlarca sızıntının ardından şimdiyse ikinci nesil Oculus Quest'e ait görüntüler ve cihazın lansman tarihi çevrimiçi ortamda ortaya çıktı.

2014 yılında sanal gerçeklik teknoloji şirketi Oculus’u satın alan Facebook, Oculus Quest adı verilen sanal gerçeklik gözlüklerini geçtiğimiz yılın mayıs ayında piyasaya sürmüştü. 399 dolar başlangıç fiyatı ve 'hepsi bir arada VR' konseptiyle satışa sunulan ilk Oculus Quest; bilgisayar, kablo veya ek bir donanıma ihtiyaç duymadan çalışabilmesiyle kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarmıştı.

İlk ürünün başarısının ardından Facebook'un ikinci nesil bir Oculus Quest üzerinde çalıştığına dair söylentiler bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Hatta birkaç ay önce yayınlanan bir raporda, ikinci nesil VR başlığının render görüntüleri paylaşılmıştı. Şimdiyse Oculus Quest 2'ye ait olduğu söylenen yeni görüntüler ve cihazın lansman tarihi ortaya çıktı.

Oculus Quest 2'nin lansman tarihi ve yeni görüntüleri ortaya çıktı:

Oculus Quest 2

Daha önceki sızıntılar, Facebook'un ikinci nesil Oculus Quest'in lansmanı için ilk olarak 2020'nin sonlarını planladığını fakat koronavirüs salgını nedeniyle planların 2021'ye ertelendiğinden bahsediyordu. Ancak yeni iddialara göre planlarında değişiklik yapan Facebook, Oculus Quest 2'yi çok da uzak olmayan 15 Eylül tarihinde tanıtacak.

Görüntülere baktığımız zaman ikinci nesil Oculus Quest'in, Mayıs 2019'da piyasaya sürülen orijinal Oculus Quest ile karşılaştırıldığında estetik açıdan daha hoş bir görünüm sunduğunu söyleyebiliriz. İlk ürüne kıyasla daha hafif olacağı söylenen yeni neslin, ayrıca daha yüksek çözünürlük ve daha geniş bir görüş alanı sağlayan lenslerle donatıldığı belirtiliyor.

Kablosuz yapısı ve PC'ye ihtiyaç duymamasıyla VR dünyasına etkili bir giriş yapan ilk Oculus Quest, 399 dolarlık başlangıç fiyatıyla sektördeki uygun fiyatlı VR kasklarından biri olmayı başarmıştı. Bu noktada kaynaklar, Oculus'un Quest 2'yi daha da uygun bir fiyatla satışa sunabileceğini belirtiyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/new-oculus-quest-2-leaks-add-more-images-and-a-launch-date
6
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
6
4
2
2
0