Uzaya Gidecek En Genç İnsan Belli Oldu: Yol Arkadaşı Jeff Bezos Olacak

47
8
6
4
4
20 Temmuz'da Blue Origins şirketinin düzenleyeceği uzay yolculuğunda, Jeff Bezos, Mark Bezos ve Wally Funk'ın yanında seyahat edecek isim belli oldu. 28 milyon dolardan çok daha yüksek bir meblağa satılan biletin yeni sahibi 18 yaşındaki fizik öğrencisi Oliver Daemen oldu.

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos, CEO'su olduğu havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origins ile birlikte 20 Temmuz'da uzay yolculuğuna çıkmaya hazırlanıyor. İlk olarak Bezos'un yanında götüreceği kişilerin kardeşi Mark Bezos ve Wally Funk olacağı açıklanmıştı ve kalan son koltuk, açık artırmayla birlikte satışa sunulmuştu. 

28 milyon dolara satılan son koltuğun sahibi, bazı aksilikler yüzünden uçuşa katılamayacağını belirtti ve böylelikle Bezos'la birlikte uzay yolculuğunun bileti, Somerset Capitals Partner şirketinin CEO'su Joes Daemen'e devredildi. Joes Daemen, hakkını oğluna verdiğini belirtti ve böylelikle Daemen'in 18 yaşındaki oğlu Oliver Daemen, uzaya gidecek en genç isim olma şansına erişti.

Oliver Daemen, henüz 18 yaşında bir fizik öğrencisi

oliver daemen

Dünya çapında zengin iş insanları ve ünlü isimler, büyük meblağlar karşılığında uzay yolculuğu yapmak için bir nevi birbirleriyle yarışır hale geldi. İlk olarak Sir Richard Branson, Virgin Galactica adlı uzay roketi ile uzaya seyahat etti ve şimdi de sıra, dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos'a geldi. 

Jeff Bezos, önümüzdeki hafta gerçekleşecek uçuş için yanında kardeşi Mark Bezos'u ve Amerikalı eski bir pilot olan Wally Funk'ı götürüyor. Bezos'un yanındaki son boş koltuk ise, ünlü iş insanı Joes Daemen'in oğlu Oliver'a verildi. 18 yaşında olan Oliver, 10 dakika sürmesi beklenen bu yolculuğun sonunda uzaya çıkan en genç, 82 yaşındaki Wally Funk da uzaya çıkan en yaşlı isim olacak. 

Kaynak : https://www.haberturk.com/blue-origin-jeff-bezos-a-ilk-uzay-yolculugunda-18-yasinda-bir-genc-eslik-edecek-3135335
47
8
6
4
4
Emoji İle Tepki Ver
47
8
6
4
4