OnePlus Nord 2'nin Yeniden Markalanmış Realme X9 Pro Olacağı İddia Edildi

11
3
0
0
0
Yakın zamanda ortaya atılan iddialara göre Realme X9 Pro, biraz modifiye görmüş bir OPPO Reno6 Pro+ 5G olarak karşımıza çıkacaktı. Görünen o ki Realme X9 Pro'nun da peşine takılacak bir telefon var.

Son dönemde pek çok akıllı telefonun birbirine oldukça benzediğini düşünüyorsanız hiç de haksız sayılmazsınız. Özellikle Çinli akıllı telefon üreticilerinin geliştirdiği modeller birbirlerine oldukça yakın, hatta neredeyse aynı olabiliyor.

Bu durumun bir örneği de OPPO, OnePlus ve Realme arasındaki benzerliklerde görülüyor. Realme, X9 Pro modeli için OPPO'nun Reno6 Pro+ 5G modeline ufak modifiyeler yapmıştı. OnePlus Nord 2 ise Realme'nin modeli ile aynı olacak.

Yok aslında pek bir farkımız

realme x9 pro

Çinli bir kaynağa göre OnePlus Nord 2 modeli, Realme X9 Pro'nun yeniden markalanmış hali olacak. Haliyle OPPO Reno6 Pro+'tan da bazı özellikleri bünyesinde barındıracak. Bu kaynağa göre şu anda iki farklı Realme X9 Pro modeli geliştirme sürecinde.

Bu modellerden ilki Snapdragon 870 işlemciye, diğeri ise Dimensity 1200 işlemciye sahip. Qualcomm çip kullanan model, 90 Hz yenilenme hızına sahip OLED kıvrımlı ekranla gelecek. MediaTek çip kullanılan modelin ekranı ise düz olacak. Snapdragon 870 kullanılan model Çin'e özel olarak üretilecek. 

MediaTek Dimensity 1200 kullanılan model ise dünyanın geri kalanında satışa çıkacak ve bu modele OnePlus Nord 2 adı verilecek. OnePlus Nord 2, gelecek aydan itibaren piyasalarda kendine yer bulacak.

Tasarımları farklı olacak

realme

Teknik özellikleri benzer olsa da telefonların tasarımları arasında elbette fark olacak. OnePlus cihazları mod geçişleri için bir slider bulunduracak. Ana kamera ise 8 MP'lik bir sensörle değiştirilecek. Realme X9 Pro'da ise 16 MP'lik bir sensör yer alacak.

Akıllı telefon üretimi oldukça zor ve karmaşık bir süreçtir. Bu nedenle de son dönemde pandeminin de etkisiyle daha çok firma sıfırdan bir model üretmek yerine hazır modellerde değişiklikler yaparak kendi telefonlarını çıkarma yoluna gidiyor. Bakalım bu sürece başka hangi firmalar katılacak?

Kaynak : https://www.gizchina.com/2021/06/13/oneplus-nord-2-will-be-a-rebranded-version-of-the-realme-x9-pro/
11
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
0
0
0