OnePlus, OnePlus Pay İsimli Mobil Ödeme Sistemini 2020'de Başlatacak

5
3
1
0
0
Mobil ödeme sistemlerine bir yeni marka daha geliyor. Çinli telefon üreticisi OnePlus, Hindistan’da yeni telefonu OnePlus 7T’nin lansmanında gelecek yıl içerisinde başlayacak OnePlus Pay isimli mobil ödeme sistemini duyurdu.

OnePlus yeni telefonu OnePlus 7T’nin Hindistan’da düzenlenen lansman etkinliği sırasında, 2020 yılı içerisinde OnePlus Pay isimli bir mobil ödeme sistemini başlayacağını resmen açıkladı. Şirket, yeni hizmetinin detayları hakkında neredeyse hiçbir bilgi vermedi. OnePlus, etkinlik kapsamında sadece bu yeni mobil ödeme sisteminin adını ve gelecek sene içerisinde geleceğini duyurdu.

OnePlus şirketinde Yazılım ve Ürün Geliştirme Bölümü Başkanı olarak görev yapan Szymon Kopec etkinlik sırasında söz alarak “Son olarak, özel bir duyuru yapacağız. Bir yıldan fazla bir süredir üzerinde çalıştığımız çok harika bir ürünümüz var. Gelecek yıldan itibaren faaliyete geçecek olan ve fiziksel bir cüzdana olan ihtiyacınızı ortadan kaldıracak OnePlus Pay’i sizlere duyurmaktan mutluluk duyuyorum” açıklamasını yaptı.

OnePlus Pay ilk çıktığında sadece Hindistan’a özel olabilir

oneplus pay

Bu duyuru, OnePlus 7T için Hindistan’da düzenlenen bir etkinlikte açıklandığı için, OnePlus Pay’in şu an için sadece Hindistan pazarında geçerli olması oldukça olası bir durum. Hâlihazırda mobil ödeme sistemleri, Hindistan’da oldukça popüler olarak kullanılıyor hatta Hindistan’daki mobil ödeme sistemi kullanımı ABD’den daha fazla. Bu nedenle, mobil ödeme sistemi Hindistan’a odaklanmış olan şirket için oldukça önem arz ediyor.

OnePlus Pay elbette sadece Hindistan ile sınırlı kalmayacaktır, ancak şirket şu anda mobil ödeme sisteminde bize hiçbir şey açıklamayacak kadar yolun başında gibi. Ortaya atılan iddialara göre ise, OnePlus Pay, banka hesaplarınızı senkronize edebilmenizi ve desteklenen yerlerde NFC terminalleri üzerinden ödeme yapmanızı sağlayacak normal bir dijital cüzdan uygulaması olacak. OnePlus Pay’in, Google ve Samsung’un mobil ödeme sistemlerinden ne gibi artı ve eksileri olacak bekleyip göreceğiz.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/oneplus-pay-1034000/
5
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
1
0
0