OnePlus TV, Rakiplerine Göre Daha Ucuz Olacak

22
3
2
2
2
Akıllı telefon piyasasının nevi şahsına münhasır firmalarından olan Hong Kong merkezli OnePlus, bu senenin eylül ayında Hindistan’da ilk TV’sini piyasaya sürüyor. Şirketin ilk TV’siyle ilgili konuşan şirketin CEO’sunun açıklamalarından öne çıkan şey ise rakiplerine göre daha ucuz olacak olması.

OnePlus’ın bu eylül ayında Hindistan’da ilk TV’sini çıkaracağı yönündeki haberlerin ardından şirketin CEO’su Pete Lau, Gadgets 360 ile yaptığı röportajda platforma dair yeni bilgiler verdi. Bunlardan en dikkat çekeni ise OnePlus TV’nin rakipleri Samsung ve Sony’nin televizyonlarına göre daha ucuza mâl olacağıydı. Bu fiyat avantajı Amazon ile yapılan ortaklıkla sağlanırken iki şirket arasındaki anlaşmanın detayları tam olarak bilinmiyor ancak OnePlus TV’nin Prime Video gibi Amazon servisleriyle ön yüklü bir halde geleceği tahmin ediliyor.

Rakiplere göndermeler

OnePlus TV

Yönetici, röportaj boyunca Samsung ve Sony’ye göndermeler de bulundu. Lau “Şu an pazarda bulunan premium ürünlerle ses ve görüntü kalitesiyle karşılaştırma yapmak istiyoruz…” ifadelerini kullanırken görüntü kalitesi kıyaslaması konusunda LG’den hiç bahsetmedi. Bunun sebebi ise OnePlus TV’nin QLED panelleri kullanacak olması olabilir. LG’nin yüksek kaliteli OLED TV’leri, TV görüntü kalitesine gelindiğinde zirvede bulunuyor ancak maliyeti de diğer QLED rakiplerine kıyasla oldukça fazla.

Lau, son zamanlarda ortaya çıkan dedikoduları da onayladı ve OnePlus TV’nin özel bir kullanıcı arayüzü kullanacağını söyledi. Lau; şirketin, işletim sistemini de derinlemesine optimize ettiğini vurguladı. OnePlus TV’nin kullanıcı arayüzü için Android TV üzerinde oynamalar mı yaptığı yoksa işletim sisteminin farklı bir versiyonunu mu kullandığı konusu henüz net değil.

OnePlus TV ile OnePlus akıllı telefonların uyumu

Lau, Google’ın Android TV Remote Control uygulamasına göre daha akıcı ve daha kusursuz bir deneyim için OnePlus TV’nin, şirketin akıllı telefonlarıyla entegre olacağını söyledi. Lau’nun bahsettiği bir diğer özellik ise kullanıcıların telefonları vasıtasıyla TV’ye metin girişi ekleyebileceği oldu ki bu daha önce farklı Android TV platformlarında da görülmüştü.

OnePlus’ın TV ile akıllı ekran platformuna evrilme amacı olduğunu söyleyen Lau, “Diğerleri gibi geleneksel TV yapmak ilgimi çekmiyor” dedi. Şirketin TV’siyle ilgili çıkış tarihi yaklaştıkça daha fazla bilgi de ortaya çıkmaya başlayacaktır.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/08/23/oneplus-tv-will-run-optimized-android-tv-software/
22
3
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
22
3
2
2
2