OnePlus, Zen Modun Geliştirilme Nedenini Açıkladı

19
5
0
0
0
OnePlus ekibi, telefonları tamamen etkisiz hale getiren Zen Modun ortaya nasıl çıktığını ve geliştirilme sürecinde yaşananları açıkladı. Şirket, Zen Modun tüm kullanıcılar tarafından kullanılması gerektiğini düşünüyor.

Çinli teknoloji üreticileri, akıllı telefon sektörüne hakim olmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Akıllı telefon modellerine üstün özellikler ekleyerek ön plana çıkmaya çalışan şirketler, uygun fiyatlarıyla da müşterilerin dikkatlerini üzerlerine çekmeyi başarıyorlar.

OnePlus, yukarıda bahsettiğimiz şirketlerden bir tanesi. OnePlus 7 Pro'yla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran şirket, Android tabanlı OxygenOS ile de adından söz ettiriyor. OxygenOS'un dikkat çekici yanlarından bir tanesi ise "Zen Mod". Şirket şimdi, Zen Modun ardında yatan fikirleri ve neden böyle bir özelliğin bulunduğunu açıkladı.

oneplus

OnePlus'ın açıklamalarına geçmeden önce Zen Modun ne olduğuna kısaca değinelim. Bu özellik, telefonun doğrudan devre dışı kalmasını sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar 20 dakika boyunca günlük yaşamlarına telefonlarından uzak bir şekilde devam ediyorlar.

Günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi olan akıllı telefon ve sosyal medya bağımlılığının önüne geçmek isteyen OnePlus, bunun için Zen Modu kullanıyor. Şirket, bu modun geliştirilme sürecinde yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

"OnePlus ekibi olarak yeni bir özellik getirmeden önce detaylı araştırmalar yapıyoruz. Bu modu hayata geçmeden önce yaptığımız araştırmaların konusu, insanların dijital hayatlarından kopabileceklerini hissettirmekti. Her akıllı telefon kullanıcısı, en az bir sosyal medya hesabına sahip ve bu çok ciddi bir dikkat gerektiriyor. Ayrıca kullanıcılar, sadece sosyal medya platformları değil, anlık mesajlaşma uygulamalarına da büyük bir zaman ayırıyorlar. Bu uygulamalardan gelen bildirimlerse, çoğu zaman bunaltıcı olabiliyor. Ancak OnePlus olarak bu konuda herhangi bir yöntemimiz yoktu. Bizde, tam olarak bu amaca hizmet eden bir mod geliştirdik. Zen Mod."

Zen Modun temelinde yatan sebep, geliştiriciler tarafından böyle açıklanıyor. Aslına bakacak olursak, OnePlus'ın bu düşüncesinde ne kadar haklı olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki neden 20 dakika? OnePlus ekibinin bu süre sınırıyla ilgili de açıklamaları var.

oneplus zen mod

"Zen Modun süre sınırını 5 dakika, 10 dakika gibi yapabilirdik. Ancak beş dakikalık bir süreç, her kullanıcı için çok kısa kalacaktı. Ayrıca bu süre sınırı, 60 dakika da olabilirdi ancak 60 dakikalık bir süreç gerçekten uzundu. Bir saatlik bir süreçte pek çok şey olabilir. Acil bir durum gerçekleşebilir, önemli bir problem çıkabilir. Bu durumda kullanıcılar, başlarına gelebilecek olaylardan çok daha geç haberdar olacaklardı. 45 dakika da önemli bir süreydi bununda farkındaydık. Ancak 15 dakika fazlasıyla makuldü ve biz de bunu 20 dakikayla sınırladık. Sonuçta bu mod, süre dolduktan sonra yenilenebiliyor. Bu da kullanıcıların, küçük bir ara vermelerine ve herhangi bir olumsuz durumun oluşup oluşmadığı kontrol edebilmelerine imkan sağlıyor."

OnePlus, Zen Modun çok önemli bir özellik olduğunu ve bu özelliğin kullanıcılar tarafından mutlaka deneyimlenmesi gerektiğini düşünüyor. Eğer sizde bir OnePlus kullanıcısıysanız ve bu modu kullandıysanız, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/oneplus-explains-how-and-why-it-created-its-zen-mode-feature
19
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
5
0
0
0