OnePlus 7 Pro 5G, Bağlantı Hızında Samsung ve Oppo'yu Yerle Bir Etti

23
4
3
2
0
Günümüzde 5G bağlantı hızına sahip telefonların sayısı günden güne artıyor. Bu konuda bağlantı hızlarını öne çıkaran ve ciddi bir yarışa giren markalar arasından sıyrılan OnePlus 7 Pro 5G, içerisinde Samsung, Oppo ve LG'nin bulunduğu bir bağlantı hızı karşılaştırması testinden galip ayrıldı.

5G teknolojisinin akıllı telefonlardaki en önemli unsurlardan biri haline gelmesiyle birlikte akıllı telefon üreticileri en hızlı bağlantıyı müşterilerine sunan cihazları geliştirme konusunda bir yarış içerisine girmiş durumda. Bu yarışın şu anki lideri ise OnePlus 7 Pro 5G gibi görünüyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus'ın 7 Pro 5G isimli telefonu, Birleşik Krallık'ta Samsung, Oppo ve LG'ye karşı meydan okudu.

OnePlus 7 Pro 5G yaklaşık 700 Mbps indirme hızlarına ulaşırken Samsung'un 5G destekli Galaxy S10 cihazı 548,45 Mbps, LG V50 598,44 Mbps, Oppo Reno 5G ise 592,01 Mbps indirme hızını yakaladı.

oneplus 7 pro 5g

Verilere bakıldığı zaman çok ciddi bir farkın olduğu kolaylıkla görülebiliyor. Geçtiğimiz günlerde OnePlus ile konuşan TechRadar, OnePlus'ın 5G hızını artıracağından bahsetmişti. OnePlus, "OnePlus 7 Pro 5G ile 5G antenlerini yeniden tasarladık ve 5G donanımı için farklı bir iç tasarıma gittik" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Aynı zamanda 5G modemlerini aldığı Qualcomm ile de farklı bir çalışma yürüttüğünü belirten OnePlus, 5G performansını artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Samsung, LG ve Oppo'ya da konuya ilişkin düşüncelerini soran TechRadar, şu an için bir geri dönüş alamadı.

5g teknloji

5G teknolojileri şu an için fazlasıyla yaygın olmadığı için bu hızların meydana gelmesi aslında bir bakıma normal diyebiliriz. Başka bir deyişle şöyle açıklayalım: Boş bir otobanda yüksek hızlı bir arabanız olduğunu düşünün. Arabanız size müsaade ettikçe istediğiniz hıza çıkmanızda hiçbir sorun yok. Otobandaki araçların sayısı arttığı durumdaysa er ya da geç bir şekilde yavaşlamanız gerekecek.

Şu an için 5G kullanan cihazların sayısı fazlasıyla az olduğu için ağ bağlantı trafiği neredeyse yok denecek kadar az. İleriki zamanlarda 5G'li telefonların sayısının da artmasıyla birlikte bu hızların ne şekilde değişeceğini hep birlikte göreceğiz ancak bu verilerin az önce açıkladığımız sebep nedeniyle fazlasıyla optimist olduğunu belirtmekte fayda var.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/oneplus-7-pro-5g-beats-samsung-oppo-and-lg-in-speed-tests
23
4
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
23
4
3
2
0