Önümüzdeki Yılın Telefonları İçin Snapdragon 835 Tanıtıldı

1
0
0
0
0
Önümüzdeki Yılın Telefonları İçin Snapdragon 835 Tanıtıldı
Qualcomm bugün özellikle yeni hızlı şarj teknolojisiyle dikkat çeken mobildeki en güçlü yeni işlemcisi Snapdragon 835'i tanıttı.

Mobil pazarın en büyük işlemci üreticisi unvanını taşıyan ve akıllı telefonların büyük bir kısmında kullanılan Snapdragon serisi işlemcilerin üreticisi Qualcomm, önümüzdeki yılın amiral gemisi modellerinde yer alacak Snapdragon 800 ailesinin en yeni ve güçlü işlemcisi Snapdragon 835'i duyurdu.

Snapdragon 820 ile farkları neler?

Galaxy S7'nin bazı modelleri, LG G5 ve HTC 10 gibi üst seviye telefonlarda kullanılan Snapdragon 820 işlemcisinden sonra önümüzdeki yıl tanıtılacak amiral gemisi modellerinde kullanılması beklenen Snapdragon 835, Snapdragon 820'ye kıyasla %40 daha az batarya tüketiyor, %30 daha çok bileşeni barındırıyor ve %27 daha performanslı çalışıyor.

Ayrıca Snapdragon 835 işlemcisinde en yeni hızlı şarj özelliği Quick Charge 4.0 kullanılıyor. Qualcomm'un Quick Charge 4.0 özelliğiyle birlikte akıllı telefonlar çok daha hızlı bir şekilde şarj oluyor öyle ki Qualcomm'un iddialarına göre 5 dakika şarjla 5 saate varan kullanım süresi elde edilebilecek.

Snapdragon 835'te Samsung imzası da var!

Exynos serisiyle kendi işlemcilerini de üreten Samsung, daha önce Apple'ın A serisi işlemcilerinin de üretimine katkıda bulunuyordu ancak Apple bu konuda karar değişikliği yaparak topu TSMC'ye atmıştı. Şimdi ise Samsung işlemci üretimi alanında Qualcomm için de işlemci üretecek. Samsung tarafından açıklanan bilgilere göre Snapdragon 835 işlemcisi 10 nanometre FinFET teknolojisiyle üretilerek oldukça perfromanslı bir işlemci olacak.

Önümüzdeki yıl Mobil Dünya Kongresi'nde duyurulacak ürünlerle görmeye başlayacağımız Snapdragon 835'in Galaxy S8, LG G6, HTC 11 ve Xiaomi Mi6 gibi beklediğimiz amiral gemilerinde kullanılacağı şimdiden söylenenebilir tabii bu konuda henüz resmi bir açıklama yok.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0