Oppo, Yeni Ekran Tasarımıyla Bir Akıllı Telefon Devrimi Yapmaya Hazırlanıyor

45
10
9
6
3
Son dönemde çıkardığı akıllı telefonlarla kullanıcıları memnun etmeyi başaran Oppo, geleceği şekillendirecek yeni teknolojiler üzerinde çalışıyor. Çinli markanın aldığı yeni bir patente göre, yakın gelecekte dört bir tarafında da çerçeve olmayan akıllı telefonlar görebiliriz.

Pop-up selfie kamerası, ekrana gömülü parmak izi teknolojisi ve çerçevesiz ekran tasarımları, son yılların en popüler akıllı telefon trendleri arasında yer alıyor. Çinli marka Oppo’nun aldığı yeni bir patent ise dört bir tarafında da çerçeve olmayan bir akıllı telefona işaret ediyor.

Kamera, yakınlık sensörü ve benzer sensörleri ekranın altına gömmeyi hedefleyen Oppo, bu sayede kullanıcıları “gerçek anlamda” sonsuz ekran deneyimi ile buluşturmayı amaçlıyor.

Ortaya çıkan patent dosyaları, ekranın altından çalışabilen ışık ve kızılötesi sensörleri gösteriyor. Bu da, telefonların ön yüzündeki sensörleri barındırmak için koyulan çerçevelerin tarihe karışabileceği anlamına geliyor. 

oppo

Oppo, kısa zaman önce yanları çerçevesiz şelale ekranlı bir akıllı telefon prototipi paylaşmıştı; ancak dört kenarın da ekrana dahil edilerek, kavisli bir forma bürünmesi fikri, yeni bir tasarım anlayışına işaret ediyor. 

Halihazırda Huawei Mate 30 Pro ve Vivo NEX 3, şelale ekran tasarımına sahip iki akıllı telefon olarak dikkat çekiyor; ancak bu iki cihazın yalnızca yanları çerçevesiz. OPPO’nun aldığı yeni patent, yüzde 100 ekran/gövde oranına sahip bir akıllı telefon yaratma konusundaki yoğun çabaları gösteriyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi bir patentin varlığı, patentte bahsedilen ürünün kesin olarak hayata geçirileceği anlamına gelmiyor. Dolayısı ile Oppo, böylesine iddialı bir akıllı telefonu üretebilir de üretmeyebilir de.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/oppo_working_on_underdisplay_sensors_for_supposed_quadcurve_3d_waterfall_display_-news-39618.php
45
10
9
6
3
Emoji İle Tepki Ver
45
10
9
6
3