4 Kameralı Oppo Reno 2'nin Avrupa'da Satışa Sunulacağı Tarih Belli Oldu

10
3
3
1
0
Oppo Reno 2'nin Çin dışındaki piyasalara sürüleceği tarih, telefonun Londra'da yapılacak olan tanıtımıyla beraber kesinleşti. İlginç ön kamera tasarımına sahip olan telefon, 16 Ekim'de Avrupa'da tanıtılacak.

İlk olarak birkaç hafta önce Çin'de tanıtılan Oppo'nun en yeni cihazı Oppo Reno 2, daha önce hiç görmediğimiz tarzda bir açılır kapanır ön kamera sistemi sunmasıyla dikkatleri çekiyordu. Arka tarafta 4 adet kamerası bulunan telefonun selefi, Türkiye'ye de gelmişti.

Şimdiyse Çinli firma Oppo, Reno 2'yi Çin dışındaki piyasalara sürmeye hazırlanıyor. Bu bağlamda Avrupa tanıtım tarihini 16 Ekim olarak belirleyen şirketin telefondan beklentileri oldukça büyük. Cihaz her ne kadar amiral gemisi gibi gözükse de, tam olarak öyle olmadığını belirtmekte fayda var.

Oppo Reno 2 özellikleri

Reno 2, tasarım açısından neredeyse her şeyi selefinden ödünç alıyor. Pop-up kameraya farklı bir bakış açısı getiren 'yüzgeç' tasarımı, bu cihazda da mevcut. Böylece telefonda herhangi bir çentiğe gerek kalmazken çerçevesiz 6,5 inçlik 2400x1080p'lik OLED bir ekranı görmüş oluyoruz.

İşlemci tarafında baktığımızda, yukarıda da belirttiğimiz üzere telefonda amiral gemisi olmayan fakat günlük hayatta en iyi işlemciden farklı olmayacak olan orta-üst düzey Snapdragon 730 bulunuyor. 8 GB RAM'in olduğu telefonun 128 ve 256 GB da depolama kapasitesi seçenekleri var. Batarya ise 4.000 mAh.

Oppo Reno 2

Telefonun en dikkat çekici detayları ise kameralarında. Arka tarafta dörtlü kamera kurulumu gördüğümüz gibi, ana kamerada 48 megapiksellik sensör, f/1,7 diyafram açıklığına sahip bir lensi barındırıyor. Telefoto kamerası 13 MP iken geniş açılı kamerası da 8 MP çözünürlüğünde. Bir de portre çekimlerinde yardım etmesi için 2 MP'lik Mono Lens karşımıza çıkıyor.

Bu özellikler Çin'de çıkan versiyonun özellikleri olsa da, İngiltere'deki tanıtımda bir farklılık olacağını tahmin etmiyoruz. Olacaksa da depolama konusunda bir değişiklik olur, bu da performansa etkiyen bir faktör değil.

Telefonun fiyatı ise şu an için açıklanmış değil. Tahminler ise telefonun 500-600 dolar seviyelerinde olacağı yönünde.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/oppo-reno-2-uk-launch-confirmed-for-the-phone-with-4-cameras-and-a-20x-zoom
10
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
3
1
0