Örümcek-Adam, Süper Kahraman Oyunlarını Önemli Hale Getirebilir mi?

24
4
3
2
2
Süper kahraman oyunları da, film oyunları da genellikle beklenenin çok altında kalmalarıyla biliniyor. Örümcek-Adam yalnızca bu makus talihi yenmekle kalmayıp türün ilerlemesini sağlayabilir mi?

Son dönemde sinemanın en büyük markaları arasında bir zamanlar çizgi roman sayfalarında gördüğümüz karakterler yer alıyor. Tüm zamanların en çok kazanç elde eden filmleri arasında pek çok çizgi roman uyarlaması var. 

Günümüzdeki diğer önemli ve “genç” medya olan oyunlarda durum ne? Baktığımız zaman akılda kalan ya da AAA olarak nitelendirilebilecek çok fazla süper kahraman oyunu hatırlamıyoruz. Örümcek-Adam bu kaderi değiştirebilir.

Hey Pijamalı!

spider man

Popüler kültürün son yıllardaki en önemli ögeleri arasında yer alan süper kahramanlar, olağanüstü güçlerini kullanarak insanlık için en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Karakterler uzun zamandır oyunlarda kendilerine yer bulsa da piyasayı salladıklarını söylemek biraz zor.

80’lerden 2000’lere kadar konsollar için pek çok süper kahraman oyunu yapılmış olsa da bu oyunlar beklenen seviyede değildi. Günümüzde durum biraz daha iyi, Rocksteady’nin Batman oyunları, Injustice ve Deadpool gibi yapımlar çıtayı biraz daha yukarı taşıyor. Sony’nin Spider-Man oyunu ise farklı bir noktada duruyor.

Gerçek anlamda büyük satış rakamı yakalayan ve en iyi Spider-Man versiyonlarından biri kabul edilen Sony’nin Spider-Man’i, tek başına türü canlandıran oyun olabilir. Bir oyunun bu türe olan bakışı değiştirmesi, daha önce sinemada olduğu gibi, yeni markaların da önünü açabilir. Batman, X-Men, Avengers.. süper kahraman sayısı çok.

İşte geliyor Örümcek!

spiderman

Aslında Sony, Spider-Man ile türün nasıl olması gerektiğine dair temelleri de atmış oldu. Hem oyuncuların hem de eleştirmenlerin beğenisini kazanan yapımı başarılı kılan faktörler, sektörün türe ilgisinin nasıl çekilebileceğini de gösteriyor.

İnsanların beklediği şehirler, insanların beklediği karakterler ve yapmak istedikleri hareketleri yapma şanslarının olması oyunun temelini oluştursa da en üst seviye için yeterli değil. Bunların üstüne iyi bir senaryo ve saatlerce insanların oyunda zaman geçirmesini sağlayacak bir olaylar zinciri de gerekli. İkinci Spider-Man oyunu olan Spider-Man: Miles Morales de aynı başarıyı yakalarsa yepyeni kahraman oyunları göreceğimiz kesin olacaktır.

Kaynak : https://gamerant.com/super-hero-games-spider-man-marvels-avengers-miles-morales-ps4-ps5-exclusive/
24
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
24
4
3
2
2