"Otomobilde ÖTV İndirimi Geliyor!" Haberleri Gündem Oldu: Peki İşin Aslı Ne? (Bakan Nebati'den Açıklama Geldi)

35
17
0
0
0
"Otomobilde ÖTV İndirimi Geliyor!" Haberleri Gündem Oldu: Peki İşin Aslı Ne? (Bakan Nebati'den Açıklama Geldi)
BBC Türkçe tarafından paylaşılan ÖTV indirimine dair bir haber, Türkiye'nin yeni gündemi oldu. Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı ise yaptığı açıklama ile bu söylentileri yalanladı.

BBC Türkçe tarafından paylaşılan bir habere göre hükûmet, özellikle otomobilleri kapsayan bir ÖTV indirimi için kolları sıvadı. Bu sabah özellikle sosyal medyada gündem olan ve farklı haber sitelerinde de paylaşılan haberin detaylarına göre hükûmet, ÖTV indirimi ve hatta sıfırlanmasını bile gündemine aldı.

Habere göre hükûmet, ÖTV matrah limitinin artırılmasını ya da düşük silindir hacimli araçlar için doğrudan ÖTV indirimine gitmeyi değerlendiriyor. Matrahtaki düzenleme ya da ÖTV’deki olası indirim hakkında daha fazla detay ise paylaşılmadı.

Mevcut ÖTV matrahı ve oranları ne durumda?

Silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyenler ÖTV ORANI
Matrahı 120 bin TL'yi aşmayanlar %45
Matrahı 120-150 bin TL olanlar %50
Matrahı 150-175 bin TL olanlar %60
Matrahı 175-200 bin TL olanlar %70
Diğerleri (200 bin TL+) %80

Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt'tan herkesi üzen bir açıklama geldi:

Gazeteci Emre Özpeynirci’ye konuşan Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, gündem olan söylentileri reddeden bir açıklama yaptı. Bozkurt’un açıklamaları şu şekildeydi:

“Uzun zamandır matrahların güncellenmesi gerektiğini zaten söylüyoruz. Ancak, matrahların güncellenme zamanlaması hiçbir zaman önceden tahmin edilen bir konu olmamıştır. Resmi makamlar karar verip, duyurunca biz de herkesle beraber öğreniyoruz. Bugüne kadar hep böyle olmuştur. 

ÖTV indirimi ise tamamen farklı bir konu. Yapılır, yapılmaz herkes bir tahmin yürütüyor. Ancak bunlar “tahmin” olmaktan öteye gidemez. Bizim böyle bir duyumumuz olmadı. Zaten böyle bir konuda önceden duyum almanız da mümkün değildir. ‘Kişisel tahminim’, şu ortamda bir ÖTV indirimi pek ihtimaller dahilinde görünmüyor. Olmasını ister miyiz, elbette isteriz. Bugün müşteri de bayi de distribütör de fabrika da; herkes ama herkes ÖTV düşsün ister. Hatta mümkünse hiç olmasın ister. Ama istemek başka, gerçekleşme olasılığı bambaşka konular."

Özellikle ilk kez bir otomobil sahibi olmak isteyenlerin büyük bir çoğunluğu, yüksek fiyatlar nedeniyle ne yazık ki bu amaçlarına ulaşamıyorlar. Dolayısıyla diliyoruz ki gündem olan söylentiler doğru çıkar ve otomobile erişim herkes için bir nebze daha kolaylaşır. 

Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den açıklama geldi

Ali Haydar Bozkurt'un yaptığı açıklamanın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den de konuyla alakalı bir açıklama geldi. Nebati,"Otomobilde ÖTV indirimi yok, matrah düzenlemesi üzerinde çalışılıyor." diyerek herkesin hyecanla beklediği ÖTV indiriminin gelmeyeceğini ve matrahta düzenleme yapılacağının bilgisini vermiş oldu.

Ancak ÖTV indirimi olsa bile…

Peki Türkiye'de şu anda otomobil fiyatları ne durumda? Meraklısı için; işte Türkiye'deki tüm sıfır otomobillerin fiyatları...

Bu arada Renault'un önümüzdeki yıl itibarıyla 'Fabrikadan 2. El' uygulamasına başlayacağını da hatırlatalım. Bu konudaki detayları da hemen aşağıdaki içeriğimizden öğrenebilirsiniz

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/articles/c51gng0pd1po
35
17
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
35
17
0
0
0