Türkiye'de Yılın İlk Yarısında Oyun Girişimlerine Yapılan Yatırım Açıklandı

70
11
9
3
1
Türkiye'de 2021 yılının ilk yarısı oyun sektörünün yükselişe geçtiği bir dönem oldu. Yeni yayınlanan bir rapora göre ülkemizde 2021'in ilk altı ayında oyun sektörüne 236 milyon dolar yatırım yapıldı.

StartupCentrum isimli global startup topluluğu, Türkiye'de girişimlere yapılan yatırımlar ile ilgili yeni bir rapor yayınladı. 2021'in ilk altı ayını kapsayan raporda en çok yatırım alan sektörlere yer verildi. 

Rapora göre Türkiye'de en çok yatırım alan girişimler listesinde ilk sırada 'teslimat' girişimleri yer aldı. İkinci sırada ise 236 milyon dolarlık yatırım ile oyun sektörü var. Oyun sektörü, bu azımsanmayacak yatırım miktarı ile finans, ulaşım ve lojistik gibi büyük sektörleri geride bırakmış oldu. Teslimat sektörünü ilk sıraya taşıyan ise Getir'in tek başına aldığı 428 milyon dolarlık yatırım oldu.

Girişimlere yapılan yatırımların üçte biri oyun sektörüne:

Söz konusu raporda yer alan verilere göre 2021'in ilk yarısında ülkemizde 121 girişim, toplamda 124 kez yatırım aldı. Bu yatırımlardan 68 tanesinin yatırım miktarı açıklandı. Açıklanan miktarlara göre Türkiye'de girişimlere toplamda 704 milyon dolar yatırım yapıldı. 704 milyon dolarlık yatırımın üçte biri ise oyun sektörüne gitti.

Konuya ve rapora ilişkin konuşan, oyun geliştiricilerine yönelik kuluçka merkezi olan Game Factory'nin CEO'su Efe Küçük, ''Türk oyun sektörü, özellikle mobil alanda dünyanın en ilgi çeken konumlarından birisi haline geldi. Teknik birikim ve kültür olarak her geçen gün üstüne katarak ilerliyoruz. Bu bilgi birikimimizi ve genel kaynaklarımızı daha ileri seviye oyunlar için kanalize etmemiz gerektiğine ve edeceğimize inanıyorum'' diyerek gelecekte de oyun sektöründe önemli yatırımların gerçekleşeceğinin sinyalini verdi. 

oyun geliştirme

Küçük, ''2021'nin sadece ilk yarısında oyun sektörüne toplamda 236 milyon dolar yatırım yapıldığını görüyoruz. Bu yatırım miktarıyla beraber mevcut rüzgarın da kuvvetlenmesiyle önümüzdeki yıllarda oyun sektörünü en çok yatırım yapılan sektörler arasında her zaman ilk sırada görmemiz oldukça muhtemel'' şeklinde konuştu.

70
11
9
3
1
Emoji İle Tepki Ver
70
11
9
3
1