Oyun-Film Rekabetinde Yeni Boyut: Netflix'in Bir Video Oyun Geliştirdiği Söyleniyor

47
7
4
0
0
Bloomberg, Netflix'in video oyun geliştirmek için kolları sıvadığını açıkladı. İddiaya göre bu iş için, eski bir Electronic Arts ve Facebook yöneticisi olan Mike Verdu, işe alınmış durumda. Netflix, Verdu'nun işe alındığını doğrulasa da ne yönde çalışacağını açıklamadı.

Önemli haber kaynaklarından Bloomberg, bugün çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. İddiaya göre dünyanın en büyük çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, bir video oyun geliştirmek için kolları sıvadı. Söz konusu iddianın geçtiğimiz aylarda dile getirilen "Netflix, Apple Arcade benzeri oyun abonelik sistemi üzerinde çalışıyor." iddiasından sonra gündeme gelmesi, dikkatlerden kaçmadı.

Bloomberg'in iddialarına göre Netflix, eski bir Electronic Arts ile Facebook yöneticisi olan Mike Verdu'yu da işe almış durumda. Konuyla ilgili olarak Netflix'le iletişime geçen Bloomberg, Verdu'nun Operasyon Direktörü Greg Peters'a rapor vermek için işe alındığını öğrendi. Ancak Netflix, bu konuyla ilgili detay vermekten kaçındı.

Netflix'te oyun oynamak için ekstra ödeme yapmak gerekmeyebilir

Netflix

Sektör kaynaklarının iddialarına göre Netflix'in oyunlarını oynamak isteyen Netflix kullanıcıları, ekstra bir ödeme yapmak zorunda kalmayacaklar. Netflix'in abonelik paketlerinden birini kullanan tüketiciler, bu oyunlara da diledikleri gibi ulaşabilecekler. Ayrıca Netflix'teki oyunlar için yeni bir platform kurulmayacağı, yalnızca Netflix'in internet sitesindeki kategori alanına oyunlarla ilgili yeni bir sekmenin ekleneceği belirtiliyor.

Netflix'in üzerinde çalıştığı oyun ya da oyunlar ile platformun oyun abonelik sistemi ile ilgili detaylı bir bilgi sahibi değiliz. Şirket yetkilileri, bugüne kadar bu konuyla ilgili resmi bir şey söylemediler. Ancak platformun video oyunlarla ilgili bazı planlarının olduğu aşikar ve muhtemelen 2022 yılında, Netflix'in video oyun sektörüne girdiğini görmüş olacağız...

Kaynak : https://www.xda-developers.com/netflix-video-game-development/
47
7
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
47
7
4
0
0