İsminize ya da Şirkete Özel Mail (e-Posta) Adresi Nasıl Alınır?

24
6
4
1
1
Eğer yeni bir işletme başlatma girişiminde bulunuyorsanız, markanızı tescillemek adına şirketinize özel uzantılı bir mail adresi almanız PR’ınız açısından oldukça değerli olacaktır. Bu içeriğimizde sizlere şirketinize özel uzantılı e-posta adresi açma işlemlerinin nasıl yapıldığından bahsedeceğiz.

Yeni bir işletme kuruyorsanız, markanızın güvenilirliği açısından belirli şeylere sahip olmanız gerekir. Bunlardan bazıları günümüz koşulları altında resmi internet sitesi, resmi sosyal medya hesapları veya WhatsApp destek hattı gibi unsurlar. Bunların dışında bugün bahsedeceğimiz bir unsur daha var: Şirketinize özel uzantılı mail adresi.

Bir müşterinin sizden aldığı hizmetle ilgili bir sorun yaşaması durumunda sizinle iletişime geçebileceği akılda kalıcı bir adres olmalı. Bu gibi durumlarda Hotmail, Gmail ya da Outlook gibi uzantılar yerine destek@(şirket isminiz).com veya iletisim@(şirket isminiz).com gibi bir mail adresi açmanız gerçekten büyük farklar yaratacaktır.

Şirket uzantılı mail adresi almak zor mu?

gmail

Bu işlemi gözünüzde büyütmeyin zira sandığınızın aksine hiç de zor bir işlem değil. Özellikle de Webtekno olarak size sunduğumuz bu rehberde kolayca şirketinize özel uzantılı yeni mail adresi almanızın ne kadar kolay olduğunu anlattığımız bu rehber sayesinde işiniz daha da hafifleyecek zira sizi uzun uzun araştırma zahmetinden kurtarıyoruz.

Şirket uzantılı mail adresi nasıl alınır?

Alan adı ile şirket uzantılı e posta hesabı açma:

alan adı alma

Başlıkta da belirttiğimiz gibi bu yöntem için ilk olarak bir domain (alan adı) satın almanız gerekiyor. Domain alma işleminin ülkemizde en çok yapıldığı sitelerden biri olan Natro, bu işlem için uygun olabilir. Fiyat, alacağınız alan adına göre (.com veya .net gibi daha popüler uzantılar için) yıllık 50-150 TL arasında değişiklik gösterebilir.

hosting alma

Fiyatlar dolar kuru üzerinden hesaplandığından dolayı yıllık ücretler güncel kura göre değişkenlik gösterebilir. Alan adınızı belirleyip satın aldıktan sonra hosting hizmeti de satın almanız gerekiyor. Hosting hizmetinin ücreti de sizin ihtiyacınıza göre değişiyor. Ücret örneklerini yukarıda paylaştığımız görselden görebilirsiniz.

Bütün bu işlemlerden sonra şirketinizin isminin yer aldığı uzantı ile mail adresinize sahip olabilirsiniz. Eğer bir yerde takılırsanız, şirket uzantılı e posta açma işlemleri için hosting sağlayıcınız ile görüşmeniz gerekebilir. Sizi işlemler için yönlendirecek ve yapmanız gerekenleri söyleyeceklerdir.

(Bütün bu alan adı (domain) satın alma ve hosting hizmeti alma işlemleri konusunda bir bilginiz yoksa kendi başınıza kalkışmamanızı, bilen bir kişiden yardım almanızı tavsiye ederiz zira bu kısım biraz kafa karıştırıcı olabiliyor.)

Google G Suite ile şirket uzantılı mail adresi alma:

e-posta

Bu anlatacağımız yöntem, domain ve hosting yöntemlerinden daha kolay bir yöntem. Google’ın G Suite hizmeti sayesinde, şirket uzantılı mail adresinizi Gmail hesabı olarak kullanabiliyorsunuz. G Suite hizmetiyle birlikte özel e posta adresiniz için Microsoft Outlook gibi diğer e posta hizmetleri ile de kullanabileceğiniz 30 GB’lık bir depolama alanı elde edebiliyorsunuz.

Android ve iOS cihazınızdan da özel mail adresinize kolayca ulaşabilmeniz cabası oluyor. Genel olarak G Suite hizmeti ile birlikte özel mail adresi, Google Takvim, Google Talk, Google Docs ve Google Groups hizmetlerine de erişebiliyorsunuz. (Unutmadan söyleyelim, bu işlem için de her halükarda bir alan adı satın almanız gerekiyor.)

Gmail üzerinden özel e-posta alma işlemleri:

gsuite

  • Buradan G Suite’in sayfasına gidin
  • Gmail kurumsal hesabı açmak için ‘Ücretsiz Test Edin’ butonuna tıklayın
  • Gerekli bilgileri doldurun
  • Alan adınızı girin
  • İşlem tamam

Sizin yapmanız gerekenler bu kadar. Bu işlemleri gerçekleştirmenizin ardından seçtiğiniz uzantılı e posta adresinin size ait olup olmadığını teyit etmek adına Google, bir Mx kaydı oluşturmanız istenecektir. ‘Hayda, bu ne şimdi?’ demeyin zira Google bunu nasıl yapacağınıza dair detaylı bir kılavuz gönderiyor.

Her şey bitip Google’ın teyit işlemi de tamamlandıktan sonra Google Yönetim sekmesindeki Kullanıcılar bölümünde özel mail adresi vermek istediğiniz kişileri seçebiliyorsunuz. Özel e posta adresi açan kişiler 30 GB’lık bir depolama alanına sahip olacak ve her bir özel alan adı için aylık 5-10 dolar arasında bir ücret ödemeniz gerekecek.

Peki şirket uzantılı mail adresi almak neden önemli?

Dediğimiz gibi, şirketinizin ismiyle biten bir mail adresine sahip olmanız hem marka değeriniz açısından hem de PR’ınız açısından oldukça kıymetli. Bu sayede müşterilerin gözünde ciddi bir işletme olarak görünürsünüz ve belki de başkalarına tavsiye etmelerini sağlarsınız. Instagram, Twitter veya Facebook’taki sayfalarınızda “İletişim adresimiz: [email protected]” şeklinde gözüktüğünde rantınız daha da artar zira bildiğiniz gibi sosyal medya şu günlerde büyük bir güç.

Bir rehberimizin daha sonuna geldik. Bu ve bu tarz içeriklerden haberdar olmak için Webtekno’yu takipte kalmayı unutmayın :)

24
6
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
24
6
4
1
1