Patreon CEO'su, Apple'a Hiçbir Komisyon Ödemediklerini Açıkladı

19
6
5
1
0
İçerik üreticilere abone olmayı sağlayan Patreon’un App Store için Apple’a komisyon ödemediği ortaya çıktı. %30 komisyondan muaf olmak için özel bir sözleşme imzalanmadığını belirten CEO Jack Conte, durumun nedenini açıkladı.

İçerik üreticilere doğrudan abone olma şansı veren Patreon, milyonlarca kullanıcıya hizmet vermek amacıyla App Store’da da yer alıyor. App Store’da yer almak, uygulamalar için belirli bir payı Apple’a vermek anlamına geliyor. Ancak yeni öğrenilen bilgiye göre bu durum Patreon’a işlemiyor.

Kullanıcıların doğrudan içerik üreticilerine abone olup destek olabildiği platform Patreon’un Apple’a uygulama içi satışlar için hiçbir komisyon ödemediği ortaya çıktı. Normalde uygulamalar, uygulama içi satışlardan elde edilen gelirin %30’unu komisyon olarak Apple’a veriyor. Bir podcast dahilinde verdiği röportajda Patreon CEO’su Jack Conte ise, bu payın verilmediğini ve Apple’la bu konuda özel bir anlaşmanın yapılmış olmadığını açıkladı.

“Komisyon ödememek için özel bir sözleşmemiz yok”

patreon

Jack Conte, Patreon’un Apple yönetmeliklerine karşı muafiyeti olup olmadığı hakkında şu açıklamaları yaptı: "Keşke Apple ile bir çeşit özel sözleşmemiz olsaydı. Ama yok. App Store yönetmeliklerine herkesin uyduğu gibi uymak zorundayız.”

Peki Patreon nasıl komisyon ödemiyor derseniz, açıklamaların devamında şu nedenler açıklanıyor: Patreon’un App Store’la bağlantılı bir ödeme sistemi bulunmuyor. Ödeme, ek bir aracı olmadan doğrudan Patreon’a, Patreon’un kendi ödeme sistemi üzerinden yapılıyor. Yani uygulama içinde bir şey satın almak istediğinizde bir App Store penceresi açılmıyor.

Bunun nedeni ise, Patreon’un amacının zaten bu satışlar olması. Patreon, kullanıcılara doğrudan içerik üreticilerine ulaştıran ve onlara abone olmayı sağlayan bir platform. Yani platformun olayı bu ödemeler. Nasıl alışveriş uygulamalarından alışveriş yapılırken doğrudan uygulama içinde ödeme yapılıyorsa, Patreon abonelik ödemeleri de aynı şekilde işliyor. CEO Jack Conte, bu bahsedilen tipte birçok sözleşmenin başka uygulamalar tarafından yapıldığını; komisyon ödememenin Patreon’a özel bir durum olmadığını söylüyor.

Kaynak : https://9to5mac.com/2021/06/22/app-store-patreon-fee-interview/
19
6
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
6
5
1
0