PewDiePie, "Subscribe to PewDiePie" Hareketinin Sonlanmasını İstiyor

70
24
12
9
4
PewDiePie olarak bilinen Felix Kjellberg, bugün yayımladığı videoda Yeni Zelanda'da iki camide yapılan ve 50 kişinin vefatıyla sonuçlanan katliam sonrası kendisine yöneltilen olumsuz yorumları dikkate aldı.

Geçtiğimiz haftalarda Yeni Zelanda'da bulunan iki camiye cuma namazı vakitlerinde yapılan terör saldırıları neticesinde 50'den fazla kişi yaşamını yitirmişti. Saldırıyı gerçekleştiren terörist bütün yaptıklarını Facebook'ta canlı olarak yayınlarken, yayının bir bölümünde herkesin çok aşina olduğu "Subscribe to PewDiePie (PewDiePie'a abone olun)" sözünü kullanmıştı.

Kjellberg'ün T-Series ile süregelen abone sayısı savaşı sonucunda artık bir "meme" haline gelen Subscribe to PewDiePie, yapılan bu katliamda da kullanılınca birden dikkatleri olumsuz yönde üzerine çekmişti.

Felix Kjellberg bundan hemen sonra konu hakkında tweet atmış ve saldırının iğrenç olduğunu söylemişti. Bununla beraber YouTube kanalında herhangi bir şey söylemeyen içerik üreticisi, daha sonrasında saldırıyla tamamen alakasız biçimde Subscribe to PewDiePie esprilerini de sürdürmüştü.

Şimdiyse Kjellberg, abonelerine çağrı yaparak bu meme'i tamamen durdurmalarını isterken Yeni Zelanda olayından sonra bunun çok rahatsız hale gelmeye başladığını söylüyor:

"Kendi ismimin böylesine aşağılık bir eylem içerisinde geçmesi, etkilerini gizlemeye çalışsam da beni derinden etkiledi. Bu eyleme olan tepkimi direkt olarak (YouTube üzerinden) göstermek istemedim. Teröristin amaçladığı ilgiyi ona vermek istemedim. Daha açık konuşmak gerekirse nefretin kazanmasını istemedim."

"Fakat artık kesin bir şekilde düşünüyorum ki, 'Subscribe to PewDiePie' hareketi olay gerçekleştiğinde tamamen bitmeliydi."

Adının ve topluluğunun nefret ve terör eylemleriyle ilişkilendirilmesinin "çok iğrenç" olduğunu söyleyen Kjellberg, topluluğunun yaptığı -Hindistan'daki ve dünyadaki yardım kuruluşları için para toplamak da dahil- onca güzel ve faydalı şeylerin bu tarz nefret dolu eylemlerin gölgesinde kalmasını istemediğini de sözlerine ekledi.

Felix, kanalının 100 milyon aboneye ulaştığında, başka bir kanalı mağlup etmek olarak görülmesini istemediğini ve her şeyi pozitif tutmak istediğini söyledikten sonra, sözlerini şu şekilde bitiriyor: "Bu hareket sevgi ve destek ile başladı. Biz de onu bu şekilde bitirelim."

Mevzubahis videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/4/28/18521547/pewdiepie-subscribe-new-zealand-shooting-hateful-tseries-meme
70
24
12
9
4
Emoji İle Tepki Ver
70
24
12
9
4