Geriye Dönük Uyumluluk PlayStation 5'in En Önemli Özelliği Olacak

15
6
3
1
1
Oyun konsolu konusunda piyasanın en büyük oyuncuları olan Sony ve Microsoft, yeni konsollarını yaklaşık bir sene sonra piyasaya sürecek. Ancak bu süre zarfında konsollara dair yeni bilgiler de ortaya çıkıyor. Bu bilgilerden bir tanesi de geriye dönük uyumluluk.

Sony ve Microsoft’un yeni nesil konsollarının çıkmasına bir senelik bir uzaklıktayız ancak PlayStation 5 ve Xbox Scarlett’e dair birçok söylenti bulunuyor. Sony, yeni konsolunun resmi adını ve yeni kontrolcülerinin özelliklerini açıklarken Microsoft da Xbox One X’ten Project Scarlett’e geçiş için kolay yollar öneriyor.

Her iki konsol da AMD’nin özel işlemcisi ve grafik kartlarıyla benzer tarzda donanım ve performans vadediyor. Ayrıca her iki cihaz da muhtemelen benzer fiyatlardan piyasaya çıkacak ve şirketler yeni müşteriler için kıyasıya yarışacak.

Geriye dönük uyumluluk, her iki cihazda da kilit öneme sahip olacak ve bir geliştiricinin söylediğine göre PlayStation 5 adaptasyonları da kolay olacak. Tabii muhtemelen benzer bir özellik yeni nesil Xbox için de geçerli olacak ancak PlayStation 4’ün muhteşem başarısı Sony’yi bir adım öne çıkarıyor diyebiliriz.

Geriye dönük uyumluluk

PlayStation 5

Nisan ayında yapılan açıklamada Sony, PlayStation 5’in tüm PlayStation 4 oyunlarıyla geriye dönük uyumlulukla çalışacağını söyledi. Eski nesil konsollardaki oyunların oynanabildiği bu özelliğin, oyuncular tarafından oldukça talep edildiğini söylemek mümkün. Ancak birkaç hafta önce yapılan bir röportajda Sony, fikrini değiştirmiş gibi duruyordu. Geliştirici ekibin, PlayStation 5’in geriye dönük uyumluluğunu güvene almak üzerine çalıştığı söylendi.

Koei Tecmo’dan Romance of the Three Kingdoms 14’in yapımcısı Kazuhiro Echigoya, GamingBolt’a verdiği röportajda “Geriye dönük uyumluluğun oyunlarımızın genişlemesinde ya da büyümesinde çok fazla etkisi olacağını düşünmüyorum. Bence oyuncular için en önemli nokta, şu an sahip oldukları içeriği ve değerli markaları taşımak. Bunları yeni donanıma taşımak düşük riskli olduğu için PS5’in hızlıca uyum sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Oyun geliştiriciler PlayStation 4 ve PlayStation 5 için oyun geliştirmeye devam ettikleri için yeni Sony konsoluna dair daha fazla bilgiye sahip olduklarını söylemek yanlış olmaz. Ancak Sony, resmi olarak açıklamadan PlayStation 5’in özelliklerini açıklayabilecek pozisyonda da bulunmuyorlar. Echigoya, Sony’nin PS5 için geriye dönük uyumlulukta hazır olduğu konusunda kendinden emin gibi duruyor.

Microsoft’un eli ise bu konuda daha güçlü. Xbox Scarlett, üç Xbox neslinin geriye dönük uyumluluğuna sahip olacak. Yani Xbox One, Xbox 360 ve ilk nesil Xbox oyunları Microsoft’un yeni nesil konsolunda oynanabilecek.

Kaynak : https://bgr.com/2019/10/30/ps5-release-date-playstation-4-backward-compatibility-will-be-key/
15
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
15
6
3
1
1