PlayStation 5, Pro Modeliyle Birlikte Gelecek

53
19
13
13
7
Şu an için Microsoft ve Sony’nin yeni nesil konsollarıyla ilgili çok fazla bilgi bulunmuyor ancak daha önce Nintendo Switch Lite’ın da haberini yapan Japon gazeteci Zenji Nishikawa, Sony’nin PlayStation 5 ile ilgili bir iddia ortaya attı.

Şu anki konsol jenerasyonu, Sony ve Microsoft’un PlayStation 4 Pro ve Xbox One X gibi yüksek donanımlı modeller sattığı ilk jenerasyon ve görünüşe göre yeni nesil konsollarda da benzer bir durum geçerli olacak. Sony, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı ancak görünüşe göre temel modelin yanı sıra PlayStation 5 Pro modeli de çıkacak.

Japon gazeteci Zenji Nishikawa’ya göre Sony, önümüzdeki yıl iki farklı PlayStation 5 modeli çıkaracak: temel model ve Pro model. Nishikawa’ya göre Sony, yüksek donanımlı modele olan ilgisiyle biliniyor ve oyunculara da istediklerini vermek istiyor.

Güvenilir kaynak

PlayStation5

Tabii yeni nesil PlayStation ile ilgili bu haberlerin resmi bir açıklama gelene kadar söylentiden ibaret olduğunu da unutmamak gerekiyor. Ancak Zenji Nishikawa’nın bu konularda güvenilebilir bir kaynak olduğunu da söylemek gerekiyor. Henüz Nintendo Switch Lite ile ilgili resmi duyuru gelmeden önce kendisi bu konu hakkında da açıklamalar yapmıştı.

Şu an için PlayStation 5 ile ilgili çok fazla bir şey bilinmiyor ancak konsolla ilgili bu senenin başlarında ortaya çıkan bilgiler arasında CPU’sunun AMD’nin üçüncü nesil Ryzen serisi olacağı ve GPU’sunun ışın takibini destekleyeceği bulunuyordu. Konsolun CPU’sunda ayrıca AMD’nin yeni 7 nm Zen 2 mikromimarisiyle yapılmış 8 çekirdek bulunacak.

Kaynak : https://wccftech.com/playstation-5-pro-reveal/
53
19
13
13
7
Emoji İle Tepki Ver
53
19
13
13
7