Beklentileri Arşa Çıkaracak 3 Boyutlu PlayStation 5 Renderları

40
26
5
3
1
PlayStation 5 uzun bir süredir öyle ya da böyle gündemde olsa da hiçbir zaman tasarım konusunda bir çıkış sergileyememişti. Şimdi ortaya çıkan bilgilerse cihazın olası tasarımını ortaya koydu. Lets Go Digital'ın render tasarımları, yeni PlayStation'ın farklı tasarımını gözler önüne serdi.

Sony'nin yeni oyun canavarı PlayStation 5 hakkında birçok bilgi edinmiş, yeni konsoldaki özelliklerin bazılarını öğrenme fırsatını yakalamıştık. Konsol hakkında kendi açıklamaları da bulunan Sony, yeni konsolun çok büyük geliştirmelerle birlikte geleceğini, PlayStation 4'ten çok daha güçlü bir konsol olacağını açıklamıştı. Tüm bunların yanı sıra ne Sony'den ne de başka bir kaynaktan konsolun tasarımına dair bir bilgi alamamıştık.

Lets Go Digital isimli haber sitesinin keşfettiği patent çizimlerine göre yeni PlayStation 5, bu zamana kadar gördüğümüz tüm PlayStation'lardan, hatta diğer tüm konsollardan çok daha farklı bir tasarımla birlikte gelecek. Patent dosyasında bulunan çizimlerden yola çıkarak bir render ortaya çıkaran Lets Go Digital'ın görsellerinin gerçekle ilişkisi varsa konsolun son derece farklı olacağını söyleyebiliriz.

PlayStation 5 ne zaman çıkacak

Tasarım renderlarında görülebildiği üzere yeni PlayStation, ortasında devasa bir boşlukla gelecek. Başlangıçta amaçsız gibi görünüyor olsa da Sony'nin ekstra bir soğutma sistemi için bu tarz bir boşluğu tercih ettiği düşünülüyor. Bu büyüklükteki bir soğutma, konsolun muazzam bir güce sahip olacağının ipuçlarını bizlere veriyor.

PlayStation fiyatı

PlayStation 5'in üst kısmı haricinde ön panel incelendiği zaman 5 adet USB girişini ve birkaç adet düğmeyi görmek mümkün. Bunların yanı sıra 2 adet USB girişi de arka kısımda yer alıyor. Kısaca özetlemek gerekirse PlayStation 5'te yeterli sayıda USB girişinin bulunduğunu söyleyebiliriz.

PlayStation 5 nasıl görünecek?

PlayStation

Genellikle render görsellerinin son üründe farklı bir şekilde ortaya çıkması gibi bir sorun olabiliyor ancak Codemasters'ta baş tasarımcı olarak çalışan Matthew Stott, şu anda kaldırdığı tweetinde tasarımın PlayStation 5 geliştirme kitine ait olduğunu da onayladı. Başka bir deyişle bu tasarıma sahip bir PlayStation 5 mevcut ve konsolun bu şekilde son kullanıcıya ulaşma ihtimali de bulunuyor.

Xbox playstation

Geliştirme kitleri genellikle son ürünlerle büyük benzerlik gösterse de birçok cihaz, yalnızca küçük tasarımsal değişikliklerle kullanıcı karşısına çıkıyor. Bu nedenle Sony PlayStation 5'in tasarımını göstermediği sürece bu görsellerin PlayStation 5'in nihai tasarımı olduğunu söyleyemeyiz. Yine de Sony'nin yeni canavarı PlayStation 5'in bu taslak görsellerinde çok da farklı bir şekilde gelmeyeceğini düşündüğümüzü belirtmekte fayda var.

Sony PlayStation 5

Sony'nin önceki PlayStation konsollarından çok daha farklı bir yaklaşım sergilediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Siz tasarım hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://beebom.com/playstation-5-leaked-design-renders/
40
26
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
40
26
5
3
1