PlayStation, Parası Ödenmiş Discovery İçeriklerini Kaldırmaktan Vazgeçti: Tepkiler, Geri Adım Attırdı

20
3
2
2
1
PlayStation, çok tartışılan Discovery içerikleriyle ilgili geri adım attı. Şirket, gelen tepkiler sonrası Warner Bros. ile masaya oturdu ve lisans anlaşmasını uzattı. İçerikler, 30 ay daha PlayStation üzerinden izlenebilecek.

Bundan birkaç hafta önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, PlayStation ekosistemi ile ilgili tartışmalı bir karardan bahsetmiştik. Sony tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılar, parasını ödemiş oldukları Discovery TV içeriklerine 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla ulaşamayacaklardı. Bunun nedeni, Warner Bros. ile yapılan lisans anlaşmasının sona ermesiydi.

Kullanıcıların tepkisiyle karşılaşan karar, Sony'nin geri adım atmasını sağladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, lisans anlaşmasının yenilendiği ve Discovery TV içeriklerinin PlayStation ekosisteminde kalmaya devam edeceği belirtildi.

Kullanıcılar, en az 30 ay daha rahatlar

ps5 discovery

Warner Bros. ile Sony tarafından yapılan yeni lisans anlaşması, en az 30 ay boyunca geçerli olacak. Yani geçmişte Discovery TV içeriklerini satın alan kullanıcılar, bu içeriklere 30 ay daha rahatlıkla ulaşabilecekler. Ancak sonraki süreçte neler yaşanacağını şimdilik kimse bilmiyor.

PlayStation, 2021 yılında aldığı bir karar ile film, dizi ve programların satışlarını durdurdu. Ancak platform, bugüne kadar 1.300'den fazla içeriğe ev sahipliği yapıyordu. Hâl böyle olunca oldukça geniş bir kullanıcı tabanı, kaldırılacağı açıklanan içeriklere sahipti. Neticede herkes, parasını verip satın aldığı bir hizmetten faydalanmak ister. Geldiğimiz son noktada, son kullanıcının isteği olmuş oldu.

Kaynak : https://www.gamesindustry.biz/playstation-will-not-delete-discovery-tv-shows-after-all
20
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
20
3
2
2
1