Programcılık Konusunda Zirve Yapmış En İyi 10 Ülke

23
6
3
1
1
Dünya çapında 1,5 milyon kayıtlı programcısı bulunan sayfa HackerRank, en başarılı ülkelerin listesini yayınladı.

Bilgisayar programları, her gün kullandığımız akıllı ya da akılsız tüm cihazlarda mevcut. Olmazsa olmayacak hayatı kolaylaştıran her şeyimiz programlar. Dünya çapında programcıların kullandığı alıştırma sayfası HackerRank’in yayınladığı en iyi 10 ülke listesinde şaşırtıcı olarak Amerika bulunmuyor. Fazla uzatmadan, işte o liste:

10. İtalya

Alıştırma sayfasının Veritabanı ve Öğretici testlerinde dünya çapında ikinci gelen İtalya, Apple’ın da dikkatini çekmiş olacak ki 600 programcı için İtalya’da bir okul kuruyor.

9. Çek Cumhuriyeti

Kabuk Komut Dosyalaması alanında birinci olan Çek Cumhuriyeti, Matematik alanında da dünya çapında ikinci sırada.

8. Fransa

C++ testlerini domine eden Fransızlar başarısını tek şeye borçlu, 2014 yılından itibaren ilkokullara seçmeli olarak verilen programlama dersi.

7. Tayvan

Veri Tabanı, Fonksiyonel Programlama, Algoritma ve Veri Yapısı alanlarında başarılı olan Tayvan’da en yaygın programlama dili ise Phyton.

6. Japonya

HackerRank’in Yapay Zeka testlerinde rekorlarl kıran Japonya, bu başarısını gerçek hayatta da kullanıyor. Bu yaz Tokyo Üniversitesi’nde yapay zeka kullanılarak bir hastanın kanseri tanımlanmış ve hayatı kurtarılmıştı.

5. Macaristan

Macaristan Öğretici ve Performans testlerinde dünya şampiyonu gelerek kendine 5. sırayı garantiliyor. Bu başarısının arkasında muhtemelen Avrupa’da programlama derslerini ilk ve orta okullara uygulayan ilk ülkelerden biri olması yatıyor.

4. İsviçre

Toplam 15 testin 9’unda ilk 5’te yer alan İsviçre, dünyadaki en dominant ülkelerden biri olma statüsüne erişiyor. Bunun yanında ilk programlama dillerinden biri olan Pascal’ın doğuş yeri de yine İsviçre.

3. Polonya

Java testlerinde lider olan Polonya, listemizde üçüncü sırayı alıyor. Programlayıcılar arasında en popüler dil olan Java, Polonya’da da okullarda verilen kodlama dersleri sayesinde bu kadar gelişmiş.

2. Rusya

Dünya çapındaki Rus hackerların yaptığı siber saldırılar sonrasında bu başarı kimseyi şaşırtmıyor. Listede ikinci sıraya yerleşen Rusya, aynı zamanda da sayfanın en popüler testi olan Algoritma alanında birinci durumda.

1. Çin

Veri Yapısı, Matematik ve Fonksiyonel Programlama alanlarında başarılı olan Çin, çok küçük bir farkla Rusya’yı geçerek birinci oluyor.

 

Kaynak : http://www.businessinsider.in/These-are-the-10-best-countries-for-computer-programming-and-the-US-didnt-make-the-list/1-China/slideshow/53953321.cms
23
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
23
6
3
1
1