PS5'le İlgili Gündemi Sarsan İddia: 4K Çözünürlükte Yetersiz

66
25
7
3
1
Popüler bir sızıntı kaynağı olan Dusk Golem, PlayStation 5'le ilgili ilginç bir iddiayı dile getirdi. Golem'in iddialarına göre PlayStation 5, 4K çözünürlük konusunda yetersizdi. Kafa karıştıran bu açıklama, PlayStation 5 hayranlarının kafasını uzunca bir süre kurcalayacak gibi görünüyor.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony'nin yaklaşmakta olan oyun konsolu PlayStation 5, şu sıralar ilginç bir konuyla gündemde. Özellikle de sosyal medya platformlarında karşımıza çıkan bazı iddialar, PlayStation 5'in gerçek 4K çözünürlük için yetersiz olduğunu ortaya koyuyor. Peki popüler bir sızıntı kaynağı olan Dusk Golem'in dile getirdiği bu durum, gerçeği yansıtıyor mu?

Dusk Golem, Capcom yetkililerinden aldığı bir bilgiyi sosyal medyada paylaşarak söz konusu tartışmanın fitilini ateşledi. Golem'e göre Capcom geliştiricileri, oyunlarını PlayStation 5'te 4K çözünürlükte çalıştırabilmek için uğraşıyorlardı. Kullanıcıların çok fazla sahte 4K çözünürlük göreceklerini dile getiren Golem, bu açıklamalarıyla PlayStation 5 hayranlarının kafalarını karıştırmayı başardı.

PlayStation 5

Sony, PlayStation 5 için düzenlediği etkinliklerin tümünde 4K çözünürlük vurgusu yapmıştı. Şirkete göre yeni oyun konsolu, oyunculara gerçek 4K çözünürlük sunacaktı. Ancak Golem'in açıklamalarıyla Sony'nin tam tersi açıklamalarda bulunuyor olması, oyunseverleri de ikiye böldü. Hatta bazılarına göre bu durum, Golem'in Xbox Series X için reklam yapma çabasından başka bir şey değildi.

PlayStation 5 oyunu Quantum Error geliştiricilerinden açıklama

ABD merkezli bir oyun geliştiricisi olan TeamKillMedia, PlayStation 5 için Quantum Error isimli bir oyun geliştiriyor. PlayStation 5'in 4K çözünürlük desteğindeki yetersizliği ile ilgili iddialara ilişkin açıklamalarda bulunan şirket yetkilileri, Quantum Error'un şu an için optimize edilmemiş şekilde 4K çözünürlükte 65 ila 70 fps arasında çalıştığını açıkladı. Geliştirici şirket, hedeflerinin 4K çözünürlükte standart 60 fps olduğunu ifade ediyor.

Quantum Error

TeamKillMedia tarafından yapılan açıklamalar, Golem'in açıklamalarıyla örtüşmüyor. Ancak Golem, duyduğu şeylerin hepsinin doğru çıkacağını düşündüğünü ifade ediyor. Yani her iki taraf da kendinden emin konuşuyor ancak her ikisi de birbiriyle zıt olan açıklamalar yapıyor. Haliyle bu durum, oyunseverlerin kafasındaki soru işaretlerini gidermeye yetmiyor.

PlayStation 4 Pro, görüntüleri 4K gibi gösterebilen bazı çözünürlük yapılandırma tekniklerine sahip. Dolayısıyla PlayStation 5'te de bu tür bir durumun olacağını ve hatta bazı oyunların bu şekilde 4K çözünürlükte oynanabileceğini açıkça söyleyebiliriz. Ancak Sony tarafından yapılan açıklamalarsa görüntülerin doğal 4K çözünürlükte olacağını ortaya koyuyor. Olayın hangi noktaya ulaşacağını ise önümüzdeki günler gösterecek gibi duruyor.

Kaynak : https://www.pushsquare.com/news/2020/08/theres_been_a_big_scandal_about_whether_ps5_can_run_games_in_4k
66
25
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
66
25
7
3
1