PlayStation 5 Kumandalarının Batarya Ömrü, DualShock 4’ten 3-4 Saat Uzun Olacak İddiası

25
2
1
1
0
PlayStation oynarken DualShock 4 kumandasının batarya süresinin yetmediği kişilerden misiniz? PlayStation 5 ile gelecek olan DualSense, 3-4 saat daha uzun batarya ömrüyle tam size göre.

Bu yılın sonunda Japon teknoloji devi Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5’i görmemiz bekleniyor. Cihazın çıkış tarihi yaklaştıkça elimizdeki bilgiler de artıyor. Son olarak yeni kumanda hakkında bir bilgi ortaya çıktı.

Reddit’te ortaya çıkan söylentiler, PlayStation 5’in kumandası DualSense için yeni özellikleri görebilmemizi sağlıyor. Söylentilere her zaman için şüpheyle yanaşmak gerekse de bu defaki kaynak, daha önce yeni kumandaları açıklayan kullanıcıdan geldi.

DualSense hakkında yeni söylentiler

ps5 dualsense

Reddit gönderisine baktığımızda yeni kumanda cihazının görünüşte eskisinden çok da bir farkı bulunmuyor. Düğmelerin genel görüntüsü ve yapısı, şu anda kullandığımız DualShock 4’ler ile büyük benzerlik gösteriyor.

Öte yandan viper_on_fire kullanıcı adına sahip ve daha sonra silinen orjinal gönderinin sahibi, bu kumandayı kullandığını belirtmiş. Dokunmatik ped, daha iyi tepki veren ve daha hızlı hale getirilirken tuşlarda da bazı değişiklikler var.

L1 ve R1 tuşları iddiaya göre tetik mekanizmaları gibi çalışacak. L2 ve R2 ise daha önce alışılandan daha sert olacak. Konsol kumandaları ilk başta biraz garip gelecek olsa da oyuncuların yeni kontrolcüye alışması çok da uzun sürmeyecektir. 

Batarya ömrü çok daha uzun

dualsense

Batarya ömrü açısından baktığımızda ise DualSense’lerin DualShock’lara kıyasla çok daha uzun ömürlü olduğunu görüyoruz. Kumandaların bataryası 3-4 saat daha fazla dayanıyor. Üstelik bu artışa rağmen yeni kumanda çok daha rahat ve çok daha zarif. 

Kumandanın sahip olacağı mikrofon ve dokunmatik geri bildirimi henüz denemediğini belirten kullanıcıya göre, DualSense’in sahip olduğu ışık şeridi The Lightstrip, şu andaki kumandaların ışıklarından daha kısık. 

İddialar doğruysa Sony yeni nesilde daha kompakt ve daha fazla oyunların içine girmemizi sağlayacak kontrolcüler kullanmamızı sağlayacak. Her ne kadar yeni konsol PlayStation 5'in fiyatı ülkemizde biraz göz korkutsa da o fiyata değecek gibi duruyor.

Kaynak : https://www.pushsquare.com/news/2020/08/rumour_ps5_controllers_battery_life_3_to_4_hours_longer_than_dualshock_4
25
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
2
1
1
0