PUBG’ye Oyuncuları Ödüllendiren Yeni Bir Ustalık Sistemi Geliyor

63
17
9
6
4
Silah Ustalığı'nın geliştirilmesi ile ilerleme sisteminin ilk adımlarını atan PUBG, yarın itibarıyla test sunucularına gelecek olan yeni bir ustalık sistemini ve PUBG ID'yi tanıttı. Bu sistemle birlikte oyuncular, oyun içinde sergiledikleri çeşitli performanslarla ilerleme kaydedebilecek ve ödüller kazanabilecekler.

En popüler hayatta kalma oyunlarından olan PUBG, geçtiğimiz nisan ayında “Silah Ustalık Sistemi”ni tanıtmış ve oyuncular için yeni bir ilerleme sistemi duyurmuştu. Ancak oyunda halen yeterli ilerleme ve ödül sisteminin bulunmadığını düşünen yapımcı ekip, oyuna yeni bir gelişim sistemi daha ekleyecekler.

“Hayatta Kalma Ustalığı” adı verilen bu sistem, PUBG’nin PC sürümü için yarın itibarıyla kullanılabilir olacak. Bu sistemle birlikte oyuncular; yağmalama, eşya toplama, arkadaşlarını canlandırma gibi şeyleri yaparak puan kazanabilecek ve toplamda 500 seviyeden oluşacak. Oyuncular, oyun içi performanslarına göre XP kazanarak seviye atlayabilecekler.

Survival / Hayatta Kalma Ustalığı nedir?

PUBG Hayatta Kalma Ustalığı

Silah Ustalığı ile beraber ilerleyecek olan bu sistem, Silah Ustalığı’nın aksine savaş performanslarınızla değil, genel anlamdaki performansınıza ve hikayenize odaklanacak. Sistemde ilerleyişi etkileyen bazı farklı unsurlar da yer alıyor. Mavi alandan kurtulmak, önemli anlardan sıyrılabilmek ve hayatta kalmak, bu sistemin en önemli unsurları olacak.

Sistem, PUBG’nin 6 farklı yönünde nasıl bir davranış sergilediğini kaydedecek ve bu özelliklerden öne çıkan 3 tanesini profilinizde sergileyecek. Profilinizde sergileyebileceğiniz bu özellikler ise aşağıdaki gibi sıralanıyor.

  • Ortalama Çatışma Uzunluğu – Kararlı/Sabırlı
  • Ortalama Çatışma Mesafesi – Avcı/Keskin Nişancı
  • Oyun Başına Toplanan Ganimet – Seçici/Toplayıcı
  • Oyun Başına Katedilen Mesafe - Dikkatli/Maceracı
  • Sıcak İniş Oranı – Tutucu/Sıcak İnişçi
  • Oyun Başına Alınan Hasar – Defansif/Ofansif

Kimlik sistemi: PUBG ID

PUBG ID

Hayatta Kalma Ustalığı’nın yanı sıra PUBG, bir de oyun içi kimlik sistemi olan PUBG ID’yi oyuna ekleyecek. Bu kimlikler, oyuncuların kendini ve başarılarını ifade etmesinin yeni bir yolu olacak. Hayatta Kalma Ustalığı’nda açılan tüm ödüller, kendinize has PUBG ID’nizi geliştirmek için kullanılabilecek. Bu ödüller arasındaysa amblemler, pozlar ve çok daha fazlası yer alacak.

Bu ilerleme sistemleriyle birlikte oyuncularını kendine bağlamak ve ödüllendirmek isteyen PUBG, tüm bu yenilikleri yarın itibarıyla test sunucularında oynanabilir olacak. Detaylı güncelleme notlarınaysa bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.pubg.com/tr/2019/09/17/tanitim-hayatta-kalma-ustaligi/
63
17
9
6
4
Emoji İle Tepki Ver
63
17
9
6
4