15
4
2
1
0

Ülke başkanlarının sürekli seyahat etmeleri ve bu seyahatleri sırasında güvenlik önlemlerinin tam olması gerekiyor. Bunun için devasa bir güvenlik ordusu ile gezen ülke başkanları, kullandıkları araçlarda da uzay teknolojisine yakın teknolojiler kullanıyor. Dünyanın en güçlü kişilerinden biri olarak kabul edilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için de bu durum geçerli.

Putin, yapacağı yolculuklarda füzeye bile dayanıklı olan Rus Limuzin Aurus adında bir araç kullanıyor. Rus yerli yapımı olan bu araç tam 5 yıl boyunca geliştirilmiş ve toplamda 197 milyon dolar para harcanmış.

Füze ve bombaya karşı dayanabildiği iddia edilen bu çılgın araç, Putin’i korumak için tekerlekten koltuğa kadar karbon ve çelikle donatılmış durumda. Dış görünüşe bakıldığında Rolce Royce’u andıran araç, içerisinde Porsche ile ortak üretilen V8 silindirli motora sahip. 600 beygirlik güç üreten motorun, yakında V12 motorla değiştirilip 850 beygire çıkarılması bekleniyor. Bu canavar motor dışında bir de elektrik motoruna sahip olan araç, 0’dan 100’e 9 saniyede çıkabiliyor. Bu hız az gözüküyorsa şunu söyleyelim; aracın ağırlığı tam 6 ton.

Aracın 2019’da seri üretime geçeceği de konuşuluyor. 10 milyon ruble yani 788 bin TL civarında bir fiyata sahip olması beklenen bu aracın, şimdiden binlerce talibi bulunuyor.

15
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
4
2
1
0