‘Rabbit’ Adlı Heykel, 91 Milyon Dolara Satılarak Rekor Kırdı

30
9
3
2
0
Sanatçı Jeff Koons’un gümüşi tavşan heykeli ‘Rabbit’, Christie’s Müzayede Evi tarafından Manhattan’da yapılan açık arttırmada 91,1 milyon dolara alıcı bularak rekor kırdı.

Sanat eserlerine ödenen rakamlar zaman zaman oldukça büyük olabiliyor. Özellikle belli bir tanınırlığa sahip olan sanatçıların eserleri, prestij açısından çok yüksek rakamlara satılabiliyor.

Jeff Koons da heykel sanatının önde gelen isimleri arasında gösteriliyor. Sanatçının Rabbit adlı tavşan heykeli de son büyük eseri. Eser, ABD’deki Christie’s Müzayede Evi tarafından yapılan açık arttırma ile yeni sahibine kavuştu. Eser için ödenen 91,1 milyon dolar, bugüne kadar yaşayan bir sanatçıya ait en pahalı eser rekorunu da ele geçirdi.

Daha önceki rekor, David Hockney adlı İngiliz ressama ait olan “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” adlı esere aitti. O tablo 90,3 milyon dolara alıcı bulmuştu. Bu ücretlere müzayede evinin payı da dahil.

Sanat komisyoncusu Bob Mnuchin, Koons’un çalışması için kazanan teklifte bulunan kişi oldu. Mnuchin’in bu satın almayı bir müşterisi adına gerçekleştirdiği açıklandı.

Yaklaşık 1 metre boyundaki eser, paslanmaz çelikten imal edildi ve müzayede evinin açıklamasına göre şişirilebilir bir çocuk oyuncağından esinlenildi. Christie’s Müzayede Evi yaptığı tanıtımda, “Jenerasyonunun çok az sanat eseri bu anında tanınma özelliğine sahip; kitapların, sergi kataloglarının ve dergilerin kapağında yer aldı.” ifadesini kullandı. Eserin dev şişme bir versiyonu da 2007 yılında Macy’nin Şükran Günü Geçidi’nde kullanıldı.

Jeff Koons bu heykeli bundan 33 yıl önce, 1986'da inşa etmişti. Eser, son yılların en önemli heykel eserleri arasında yer alıyor.

Kaynak : https://nypost.com/2019/05/15/jeff-koons-rabbit-sculpture-goes-for-record-91m/
30
9
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
30
9
3
2
0