Raspberry Pi 4, Kendi Wi-Fi Sinyallerini Kesiyor

10
5
2
2
1
Dünyadaki birçok geliştiricinin kullandığı mini bilgisayar Raspberry Pi ile en basitinden en karmaşığına kadar birçok şey yapılabilir. Görünüşe göre yapılabilecekler arasında kendisinin Wi-Fi’ını koparan sinyal bozucu yapmak da mümkün.

Popüler ürünlere güncelleme yapmak kulağa oldukça güzel gelse de hâlihazırda var olan ürüne daha büyük, iyi ya da hızlı parçalar eklemek öngörülmemiş problemlerin oluşmasına sebep olabilir.

Örneğin hâlihazırda var olan araba platformuna daha güçlü bir motor yerleştirmek, insanlar artan tork sebebiyle oluşan sorunlardan şikâyet etmeye başlayıncaya kadar oldukça iyi çalışıyor gibi gelebilir. Dünyada birçok kullanıcısı olan Raspberry Pi’da da buna benzer bir durum meydana geldi. Pi 4’teki “güncellenmiş motor”, bazı durumlarda Wi-Fi’ın çalışmasını durdurmasına sebep oldu.

Wi-Fi’ın çalışmaması sorunu

raspberry pi 4

Enrico Zini, bu sorunu fark etti ve Wi-Fi’ın kopmasına sebep olan şeyi yeniden oluşturmaya çalıştı. Zini, çeşitli Pi 4 gövdelerini, güç kaynaklarını, işletim sistemi sürümlerini test ettikten sonra sorunun ekran çözünürlüğünde olduğunu fark etti.

2560 x 1440 çözünürlük ayarlarında HDMI kullanımı, Wi-Fi’ın kopmasına sebep oluyor. Bu mini bilgisayarların tek seferde yaptığı yüksek çözünürlük, Wi-Fi ve daha birçok şeyin yonga seti tarafından kaldırılamamış olabileceği akla geliyor. Ancak asıl sebep, basit bir sistem kaynağı sorunundan çok daha ilginç

Mike Walters, bu sorunla ilgili bugün yaptığı bir Twitter paylaşımında, bir radyo frekansı sorununu keşfetti. Görünüşe göre Raspberry Pi 4, 2560 x 1440 ekran çözünürlüğünde radyo frekansı paraziti yayıyor ve bu da Wi-Fi birinci kanal menziline denk geliyor. Yani Raspberry Pi 4’ün kendisi Wi-Fi sinyal bozucu olarak çalışmaya başlıyor.

Bu keşif henüz yeni gerçekleştirildi. Raspberry Pi Foundation (Raspberry Pi Vakfı), bu hatanın düzeltilmesi için henüz çalışmalara dahi başlayamamış olabilir. Dolayısıyla siz de bir Raspberry Pi 4 kullanıcısıysanız, en azından belli bir süreliğine düşük ekran çözünürlüklerini tercih ederek bu sorundan kaçınabilirsiniz.

Kaynak : https://hackaday.com/2019/11/28/raspberry-pi-4-hdmi-is-jamming-its-own-wifi/
10
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
10
5
2
2
1