Razer, Yeni Dizüstüleri Blade 15 ve 17 Studio Edition'ı Tanıttı

6
3
1
0
0
Computex 2019 öncesinde hızlı bir lansman düzenleyen görüntü işlemcileri devi Nvidia, pek çok üreticiyle ortaklık yapmaya devam ediyor. Bu üreticilerden birisi ise Razer. Oyun bilgisayarları konusunda çığır açan firma, Razer Blade 15 ve 17 Studio Edition sürümlerini tanıttı. Yeni dizüstüler, Nvidia’nın son görsel performans platformu Studio’dan destek alıyorlar.

Nvidia, AMD’nin Google Stadia ile ortaklık kurması sonucunda, donanım konusunda kurduğu ortaklıklarını güçlendirdi. Firmanın yeni platformu olan Studio’yu destekleyen 17 farklı dizüstü bilgisayar bulunuyor. İşten oyuna kadar pek çok sınıfta kullanıcılara hitap etmesi beklenen bu bilgisayarın üreticilerinden birisi de Razer. 

Razer’in geçtiğimiz yıllarda oyuncular tarafından oldukça sevilen dizüstü serisi Blade’e iki yeni üye daha katıldı. Bu yeni üyeler, Nvidia’nın son donanımsal ve yazılımsal desteklerini alarak piyasaya sürülecekler. 

Razer 15 ve Razer 17 Studio sürümleri, Nvidia Quadro sınıfı süt düzey görüntü işlemcilerine sahip. Bu yüksek performansı saklayan Razer tasarımı gövdeler ise CNC makinelerinden çıkan özel alüminyum alaşımlı kasalardan oluşuyor. 

Razer Blade 15 Studio Edition, UHD OLED dokunmatik ekrana sahip. Cihazın 32 GB RAM ve 1 TB boyutunda NVMe depolama birimi var. 15 inçlik modelin merkezi işlemcisi ise 6 çekirdek, 12 iş birimi ile 2,6 ila 4,5 GHz arasında frekansa sahip Intel Core i7-9750H. Elbette bunların yanında GPU olarak Nvidia Quadro RTX 5000, Studio yazılımları da var. Studio yazılımları ise Adobe ürünlerinin ve Cinema 4D gibi yazılımların performansını arttırmak için çalışacaklar.

Razer Blade 17 Studio Edition ise bir önceki sürümün 17 inçlik ekrana sahip olanı. Bilgisayar, bir önceki sürümden farklı olarak UHD 120 Hz’lik bir panele sahip. Sekiz çekirdekli, 16 iş parçacıklı, 2,3 ila 4,8 GHz frekans aralığındaki Intel Core i9-9880H ile güçlenen bilgisayar, GPU konusunda bir fark içermiyor. 

Razer’ın tanıttığı yeni bilgisayarlar 2019’dan sonra piyasaya sürülecekler.

Kaynak : https://www.anandtech.com/show/14409/razer-announces-razer-blade-studio-edition-quadro-rtx-and-improved-displays
6
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
1
0
0