Redmi Note 8 Pro'nun Tasarımı Ortaya Çıktı

21
12
3
3
3
Xiaomi, Redmi Note 8 serisinin tanıtımını 29 Ağustos’ta Çin’de gerçekleştirecek. Ancak henüz tanıtım gerçekleştirilmeden Redmi Note 8 Pro’ya ait bazı görseller ortaya çıkmasıyla cihazın tasarımı belli oldu. Tasarımı haricinde cihazın donanımına dair de bazı bilgiler belli oldu.

Çinli teknoloji firması Xiaomi, 29 Ağustos’ta Çin’de Redmi Note 8 serisinin tanıtımını gerçekleştirecek. Aynı etkinlikte ayırca Redmi’nin ilk akıllı TV’si Redmi TV’de kullanıcılarına tanıtılacak. Redmi Note 8 ve Redmi Note 8 Pro’ya dair bilgiler daha önce ortaya çıkmıştı. Ancak ilk kez Redmi Note 8 Pro’nun resmi görselleri ortaya çıktı. Ortaya çıkan görselde Redmi Note 8 Pro’nun tasarımının yanında birkaç kilit özelliği de belli oldu.

Tasarım

Redmi Note 8 Pro

Görsellerde Redmi Note 8 Pro, Redmi K20 sersine oldukça benziyor. Cihazın, tıpkı Redmi K20 serisinde olduğu gibi eğimli bir tasarıma sahip olduğu görülüyor. Görsellerde dört arka kameraya sahip olduğu görülen Redmi Note 8 Pro; 64 MP ana arka kameraya, cam gövdeye, su damlası çentiğe, ince çerçevelere sahip.

Hem önceki görsellerde hem de yeni ortaya çıkan görselde görüldüğü kadarıyla cihazın arkasında parmak izi okuyucu sensör bulunmuyor. Buradan Redmi Note 8 Pro’nun ve Note 8’in ekrana gömülü parmak izi okuyucuya sahip olduğu varsayımında bulunabiliriz. İlk kez ekrana gömülü parmak izi okyucu sensöre sahip olan Note 8 serisinin tıpkı Redmi K20 serisi gibi 7. nesil parmak izi okuyucu sensör kullanması bekleniyor.

Donanım

Daha önce çıkan dedikodularda Redmi Note 8 serisi 5.000 mAh değerinde batarya ve 18 W hızlı şarj desteğiyle birlikte geleceği iddia edilmişti ancak Redmi bunu yalanladı ve 4.500 mAh’lık batarya 18 W hızlı şarj desteğinin olacağını söyledi. Şirketten gelen bir diğer açıklama ise Redmi Note 8 Pro’nun gücünü MediaTek Helio G90T işlemciden alacağı oldu.

İlk olarak Çin’de çıkacak olan cihazın diğer ülkelere ve Türkiye’ye ne zaman geleceği ve fiyatının ne olacağı konuş ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Kaynak : https://www.indiatoday.in/technology/news/story/xiaomi-redmi-note-8-pro-official-renders-surface-online-ahead-of-august-29-launch-1591050-2019-08-24
21
12
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
21
12
3
3
3