Redmi'nin İlk 5G Telefonu 'K30'un Bazı Özellikleri Belli Oldu

16
2
2
1
1
Xiaomi'nin alt markası Redmi, yeni amiral gemisi K30 ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda bu telefonun iki farklı modda 5G destekleyeceği ve delikli ekrana sahip olacağı ifade edildi.

Çinli teknoloji üreticilerinden Xiaomi, hem birincil markasının uygun fiyatlı akıllı telefonlar hem de Redmi markası altında üretilen akıllı telefonlarla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Özellikle Redmi markalı ürünleriyle uygun fiyatlı amiral gemisi telefonlar sunmaya çalışan şirket, amacına ulaşmayı başardı ve tüketiciler, Redmi'nin yüksek donanım özellikleri olan telefonlarını yakın takibe almış durumdalar. 

Şirket şu sıralar ise yeni bir amiral gemisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Xiaomi, bu telefonla ilgili bir süredir açıklamalarda bulunuyor. Öyle ki Redmi'nin Genel Müdürü Lu Weibing, Redmi K30'un 5G bağlantı desteğine sahip olacağını söylemişti. Ancak şirket yetkilileri Redmi 8 tanıtımlarında, Redmi K30 ile ilgili daha fazla ayrıntı sundu. Yetkililer, bu telefonun Redmi bünyesinde piyasaya sürülen ilk 5G bağlantılı telefon olacağını bir kez belirttiler.

Redmi K30

Redmi K30'un 5G bağlantısı hem SA hem de NSA modunda olacak. Bu sayede tüketiciler, 5G bağlantı desteğinin yaygınlaşmasıyla birlikte bu özelliği, Redmi K30'larda rahatlıkla kullanabilecekler. Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda Redmi K30'la ilgili belki de en çok dikkat çeken detay ise ekran tasarımı ile ilgiliydi. Öyle ki Redmi K30, delikli bir ekrana sahip olacak ve bu delikte ikili ön kamera kurulumu bulunacak.

Redmi K30 ile ilgili şu an için daha fazla bilgi sahibi değiliz. Ayrıca telefonun ne zaman piyasaya sürüleceği de tam olarak bilinmiyor. Redmi K30, 2020 yılının başlarına kalacağı gibi 2019 yılının son dönemlerinde de piyasaya sürülebilir. Redmi K30'un fiyatıyla ilgili de net bilgiler yok ancak bu modelin, piyasadaki en uygun fiyatlı 5G telefon olması ihtimaller dahilinde.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/xiaomi-redmi-k30-5g-dual-punch-hole-front-cameras/
16
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
2
2
1
1