Remedy Entertainment: Control'ün Optimizasyonu Quantum Break'i Geride Bırakacak

12
2
2
0
0
Max Payne, Max Payne 2, Quantum Break ve Alan Wake gibi oyunların geliştiricisi olan Remedy, en yeni oyunu Control hakkında oldukça iddialı açıklamalar yaptı. Stüdyonun iletişim yöneticisi Control’ün Quantum Break’ten daha iyi çalışacağını ifade etti.

2016 yılında Remedy Entertainment tarafından Xbox One ve Windows platformlarına çıkan Quantum Break, görüntü kalitesiyle birçok oyuncuyu etkilemeyi başarmıştı. Tabii oyunun bugün dahi oldukça güzel gözükmesini sağlayan kalitesi, bilgisayarlar için oldukça yüksek bir sistem gereksinimi gerektiriyordu.

Dolayısıyla bilgisayar oyuncuları, stüdyonun bir sonraki oyunu olan Control’ün de Quantum Break kadar çetin olup olmayacağını merak etmeye başlamıştı. Stüdyodan bugün yapılan açıklamada Control’ün Quantum Break’ten daha iyi olacağı belirtildi.

Daha ileri seviyede optimizasyon:

Control oyun

Remedy’nin İletişim Yöneticisi Thomas Puha, Control’ün motor gücünün oldukça iyi bir şekilde optimize edildiğini ifade etti. Thomas Puha, oyun performansını konusunda ise “O, üç yıl önceydi. O günden sonra birçok optimizasyon gerçekleşti. Yakında göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Bu, en nihayetinde Control’ün Quantum Break’ten daha iyi çalışacağı anlamına geliyor. Görsel açıdan da daha iyi olması beklenen oyunun yıkım sisteminin de gelişmiş olması bekleniyor.

Quantum Break; 4K, 30 fps ve ultra ayarlarda NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti’da dahi bazı sorunlar yaşıyordu. Oyun, oldukça yüksek çözünürlüklerde bile 40~46 fps değerlerini görebiliyordu. Dolayısıyla Control’ün de yüksek ayarlarda nasıl bir performans sergileyeceği oyuncular tarafından merakla bekleniyor.

Remedy Entertainment tarafından geliştirilen ve 505 Games tarafından yayınlanacak olan Control’ün çıkış tarihi ise 27 Ağustos 2019. Yani oyun hakkındaki sorular oldukça kısa bir süre içerisinde cevaplanabilecek.

Kaynak : https://www.dsogaming.com/news/remedy-confirms-that-control-will-be-better-optimized-and-run-faster-than-quantum-break/
12
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
2
2
0
0