Rende Tasarımlı Mac Pro'nun Kasası, Windows PC'lere Uyarlandı

25
2
2
1
1
Apple'ın geçtiğimiz dönemlerde tanıttığı yeni Mac Pro'su, fiyatı ve kasa tasarımı ile bir hayli tartışılmıştı. Şimdi ise bir şirket, Apple'ın tartışmalı Mac Pro kasasını Windows işletim sistemli bilgisayarlar için satışa çıkartmayı planlıyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, geçtiğimiz aylarda yeni Mac Pro'sunu tanıttı. Yapılan tanıtımların ardından en çok, Mac Pro'nun fiyatı ve tasarımı konuşuldu. Öyle ki Apple, yeni Mac Pro'su için 6.000 dolar başlangıç fiyatı biçmişti ve kasanın tasarımı da bir hayli ilginçti. Hatta Apple'ın bu tasarımı, daha çok bir rendeye benzetildi.

Şimdi ise bir şirket, Mac Pro'nun bu kasa tasarımını ele alarak Windows bilgisayarlar için bir kasa oluşturdu. Oluşturulan bu tasarım, Apple logosu olmayan bir Mac Pro kasası ile birebir aynı. Aradaki tek fark ise, "Dune Pro" olarak isimlendirilen bu kasanın Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarda kullanılabilmesi. Dilerseniz şimdi sizleri, Dune Pro ile tanıştıralım.

Karşınızda Dune Pro

Dune Pro

Geliştirici ekip tarafından yapılan açıklamalara göre bu kasa tasarımı, tüketicilere fazlasıyla geniş bir alan sunuyor. Hatta öyle ki 15 inç boyutundaki ekran kartları, Dune Pro içerisine rahatlıkla sığıyor. Ayrıca bu kasaya, 360 milimetrelik soğutma radyatörü eklenebiliyor ve 5 adet SSD, 3 adet de HDD yerleştirilebiliyor. Ancak geliştirici şirket, Mac Pro'nun tartışma konusu olan ön hava boşluğunu, tüketicilerin tercihine bırakmış durumda. Tüketiciler isterse, düz bir ön panel alabiliyorlar.

Dune Pro

Ürün 21 Ekim'de Kickstarter üzerinden yayınlanmaya başlayacak. Ancak geliştirici ekip, bu tasarımın yasal problemler taşıdığının farkında ve bu yüzden gerekli yasal işlemler üzerinde çalıştığını söylüyor. Ürünün satılması durumunda Apple'ın bu konuda nasıl bir tavır takınacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak şirket, geçtiğimiz yıllarda da benzer bir çalışma yapmış ve ürününü satabilmişti.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/10/13/dune-pro-mac-pro-case-clone/?guccounter=1
25
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
25
2
2
1
1