iOS 13'ün Arama Kesilme Sorunu Kullanıcıları Çileden Çıkarmış Durumda

17
4
3
2
1
iOS 13'le birlikte gelen sorunlar, iPhone kullanıcılarını isyan ettiriyor. Apple'ın Twitter'daki destek hesabını etkileşim bombardımanına tutan iPhone sahipleri, iOS 13'ün arama sorunundan rahatsız olduklarını söylüyorlar.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın geçtiğimiz ay içerisinde iPhone kullanıcılarının hizmetine sunduğu iOS 13, pek çok sorunla birlikte geldi. Şirket, sorunların giderilmesi için rekor bir sürede temel bir sürüm güncellemesi yaptı ancak bazı kullanıcılar için iOS 13, hala büyük bir kabus. Öyle ki kullanıcılar, iOS 13.1.2 sürümünde bile hala çok ciddi sorunlar yaşıyorlar.

iOS 13'ün kullanıcıların hizmetine sunulmasıyla birlikte aramalarda kesintiler yaşanmaya başlamıştı. İlk başta bu durumu anlamlandıramayan kullanıcılar, sorunun operatör şirketi nedeniyle olabileceğini düşünmüşlerdi. iOS 13.1.2 ile ise işler, hiç olmadığı kadar kötü bir boyuta ulaştı. Pek çok iPhone kullanıcısı şu sıralar, arama yapmaya korkar hale gelmiş durumda.

iOS 13

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan kullanıcılardan bazıları, iOS 13 güncellemesini yaptıktan sonra sadece 1.5 dakika boyunca konuşabildiklerini, ardından çağrının kesildiğini söylüyorlar. Bazı kullanıcılara göre ise durum, iOS 13.1.2 ile tamamen çığırından çıkmış durumda ve artık, iPhone'lar arama yapmak için kullanılamıyor. Kullanıcılar, özellikle de iş ile ilgili aramaların kesilmesinin ciddi anlamda sorun teşkil ettiğini söylüyorlar.

Ancak kullanıcılar, bu sorunun giderilmesi için geçici bir yöntem bulmuş durumdalar. Bu yöntem, telefonu yeniden başlatmak. Fakat iPhone'larını yeniden başlattıklarında bile kullanıcılar, aynı sorunu kimi zaman ilk kimi zaman ise ikinci aramadan itibaren yaşamaya başlıyorlar ve bu durum, tüketiciler için dayanılmaz bir noktaya gelmiş durumda. iPhone kullanıcıları, son birkaç gündür Apple'ın destek için oluşturduğu Twitter hesabını etkileşim yağmuruna tutuyorlar.

Kullanıcılar, iOS 13'ün bu denli sorunlu olmasına rağmen Apple'ın neden bu kadar yavaş çalıştığına anlam veremiyorlar. Bazı kullanıcılar, Apple'dan bir açıklama bekliyor ve en kötü durumda iOS 12'ye geri dönüş yapmak istiyor. Ancak Apple, iOS 13 ile zaten ilk kez bu kadar ciddi bir hızla büyük bir güncelleme yayınladı. Ancak iOS 13.1, tüketicilerin sorunlarını gidermeyi başaramadı. Sorunun giderilememesi üzerine kullanıcılar seslerini daha yüksek bir şekilde duyurmaya başladılar.

Apple bir süredir, yeni bir iOS güncellemesi yayınlamıyor. İşletim sisteminin şu an için en son güncel sürümü iOS 13.1.2 olarak geçiyor. Eğer sizler de benzer sorunlardan muzdaripseniz, iTunes aracılığıyla yeniden iOS 12'ye dönebilirsiniz. Peki siz iOS 13 güncellemesinde hangi sorunlarla karşı karşıya kaldınız. Yaşadığınız sorunları yorumlar bölümünde paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2019/10/13/apple-ios-13-1-2-phone-calls-dropping-iphone-11-pro-max-update-iphone-xs-max-xr-upgrade/#395bc1a86554
17
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
4
3
2
1