Robert Downey Jr. OnePlus'ın Yeni Reklam Yüzü Oldu

90
13
5
1
1
Sürekli olarak maliyetleri düşük tutup daha uygun fiyatlı akıllı telefonlar piyasaya sunmaya çalıştığını iddia eden OnePlus, yeni amiral gemisi için Hollywood'un en çok kazanan aktörlerinden Robert Downey Jr. ile anlaştı.

OnePlus, şirketin en yeni amiral gemisi olan OnePlus 7 Pro’nun reklam yüzü olması için Marvel’ın en ikonik karakterlerinden biri olan Iron Man’e hayat veren Robert Downey Jr. ile anlaşma sağladı. Robert Downey Jr. anlaşmanın bir parçası olarak resmi Weibo hesabında uzay mavisi bir McLaren ve OnePlus 7 Pro ile birlikte son derece şık bir fotoğraf paylaştı.

OnePlus’ın yeni akıllı telefonunu tanıtmak için Robert Downey Jr. ile anlaşması, eleştirileri de beraberinde getirdi. Zira OnePlus, müşterilerine daima mümkün olan en düşük fiyatı sunma taahhüdünde bulunuyordu. Hatta şirket, cihazlarına suya ve toza karşı dayanıklılığı belgeleyen IP sertifikasını da maliyetin yükselmemesi için almadığını belirtiyordu.

Maliyetleri yükseltmemek için IP sertifikası almayan ve daima en düşük fiyat etiketini sunmayı vadeden bir şirketin, reklam yüzü olması için Hollywood’un en pahalı isimlerinden biriyle anlaşması fazlasıyla ironik bir durum. Görünüşe göre OnePlus, daha fazla Ar-Ge ya da sertifika yerine daha fazla reklamı tercih etmiş durumda.

‘Ne yani OnePlus hiç reklam yapmasın mı?’ diyebilirsiniz. Yapsın elbette ancak Hollywood’un en fazla kazanan aktörlerinden biriyle yapması şart değil sanki. Robert Downey Jr.’ın OnePlus’tan ne kadar ücret talep ettiğiniz bilmiyoruz ancak Spider-Man: Homecoming’de yalnızca üç gün süren çekimler için 15 milyon dolar aldığını söylememiz yeterli olacaktır herhalde. Robert Downey Jr.’ın geçtiğimiz yıl vizyona giren Avengers: Infinity War’dan aldığı ücret ise tam 75 milyon dolar. OnePlus’ın yıllık toplam geliri ise tahmini 1 milyar dolar seviyesinde.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/5/16/18627483/robert-downey-jr-oneplus-7pro-ad-campaign-asia
90
13
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
90
13
5
1
1