Rockstar Games Kurucularından Dan Houser'ın Yeni Oyun Stüdyosu Açacağı İddia Edildi

34
8
5
2
1
Grand Theft Auto ve Red Dead Redemption serileri gibi oyun dünyasının en kaliteli oyunlarını piyasaya süren Rockstar Games şirketinin kurucularından Dan Houser, yeni bir oyun stüdyosu açıyor.

1998 yılında kardeşi Sam ile birlikte Rockstar Games şirketini kuran Dan Houser, birçok Rockstar Games oyununun arkasındaki beyin desek abartmış olmayız. Grand Theft Auto ve Red Dead: Redemption gibi son derece başarılı serilere öncülük eden Dan Houser, 11 Mart 2020 tarihinde şirketten biraz şoke edici bir şekilde aniden ayrıldı.

Neredeyse 1 buçuk yıl sonra sonunda sessizlik bozuldu ve söylentilere göre Dan Houser yeni bir oyun stüdyosu açmaya hazırlanıyor. Yakın tarihli bir haberde Houser’ın yeni bir şirketin patentini aldığı öğrenildi. Kaynakta bu şirket eğer bir oyun stüdyosu değilse Dan Houser’ın kişisel yatırım kolu olabileceği de belirtiliyor.

Yeni ‘oyun’ şirketinin ismi “Absurd Ventures in Games” olacak

dan houser

Absurd Ventures in Games LTD isimli şirket, 23 Haziran 2021 tarihinden beri tescilli. Houser’ın adı resmi kayıtlarda şirkete dâhil görünse de ne yapılacağı hâlâ kesin değil. Dan Houser, oyun dünyasında geçmiş performansı göz önüne alındığında çok güçlü bir figür. Hatta geçtiğimiz yıl Rockstar Games’ten ayrılması Take-Two hisselerinin düşmesine yol açmıştı.

Bu söylenti ortaya çıktığında hem oyuncular hem de sektörden birçok insan, 2018’de sızdırılan Manhunt 3 geliyor söylentisinin bu söylentiyle bağlantılı olduğunu ve Dan Houser’ın Manhunt’ın 3. oyununu kendi başına geliştireceğini düşünüyor.

34
8
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
34
8
5
2
1