Türkiye, Romanya'ya 208 Milyon TL'lik Tramvay Satışı Yapacak

118
3
1
1
0
Türk menşeili elektrikli otobüs, metro ve tramvay üretici firması Bozankaya A.Ş., Romanya’da bulunan Timişoara şehrine 33 milyon euroluk (208 milyon TL) elektrikli tramvay ihracatı yapacak.

Türkiye’de elektrikli otobüs, metro ve tramvay üreticiliği yapan Bozankaya şirketi, Romanya’da elektrikli 16 adet tramvay için açılan 33 milyon Euroluk ihaleyi kazandı. Bu bağlamda şirket, 18 ay içerisinde araçların teslimatlarına başlayacak ve 48 ayda imzalanan sözleşme tamamlanacak.

Romanya’ya ihraç edilecek olan tramvayların boyu 30 metre uzunluğunda olacak ve 5 modüle sahip olacak. Bu sayede 170 yolcu kapasitesine ulaşılacak ve tasarım dolayısıyla yolcu alımlarında ve inişlerde kolaylık sağlanabilecek.

Şirketin kurucusu ve sahibi Murat Bozankaya, bu ihracat sayesinde uluslararası varlıklarını duyurmanın büyük bir gururunu yaşadığını belirtti. Özellikle günümüzde sıklıkla tercih edilmeye başlanan elektrikli araçlar konusunda bir Türk üretici olmanın ve dünyada tercih edilmenin de ayrı bir memnuniyet oluşturduğunu açıkladı.

Bozankaya şirketi ayrıca bir Ar-Ge şirketi. Şirket, Türkiye’nin ilk yerli metro trenlerini de tasarlıyor ve geliştiriyor. Bozankaya daha önceden Bangkok şehrinde kazandığı bir metro ihalesiyle ülkemizin ilk raylı sistem aracı ihracatını gerçekleştirmişti.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/romanyaya-33-milyon-avroluk-tramvay-ihracati/1542840
118
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
118
3
1
1
0