Rusya ile Türkiye Arasındaki Uçuşların Yeniden Başlayacağı Tarih Açıklandı

20
14
3
2
1
Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Türkiye'ye düzenlenecek uçuşlar için iki farklı karar aldıklarını açıkladı. Yapılan açıklamalara göre Türkiye ile Rusya arasındaki uçuşlar, 1 Ağustos itibarıyla kısmen de olsa başlıyor.

Mart ayı itibarıyla Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri olan koronavirüs, yurt dışı uçuş trafiğini çok ciddi şekilde etkilemiş ve dolayısı ile ülkemize giriş yapan turist sayısında da inanılmaz bir düşüşe neden olmuştu. Uçuş yasağı olan ülkeler arasında Türkiye'ye en fazla turist gönderen ülkelerden olan Rusya da bulunuyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova tarafından yapılan yeni bir açıklama, Rusya-Türkiye uçuşlarının ne zaman yeniden başlayacağına açıklık getirdi. Kademeli olarak başlayacak uçuşların, turizm sektöründe de bir hareketlenme sağlaması bekleniyor.

Rusya türkiye uçuş

Golikova, Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşların 1 Ağustos itibarıyla İstanbul ve Ankara'ya, 10 Ağustos itibarıyla da Antalya, Dalaman ve Bodrum gibi turistik merkezlere başlayacağını açıkladı. Böylece ağustos ayı itibarıyla Türkiye, yeniden Rus turistlerin uğrak noktalarından biri haline gelebilecek.

Golikova'nın açıklamasına göre Rusya'ya gidecek olan yabancı kişilerin uçağa binmeden 72 saat önce koronavirüs testi yaptırması gerekiyor. Rusya'ya geri dönüş yapacak olan Rus vatandaşları ise tatil dönüşündeki 72 saatlik süreçte koronavirüs testi yaptıracaklarını belirtti.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/rusya/202007241042518419-rusyadan-ankara-ve-istanbula-ucuslar-1-agustosta-baslayacak/
20
14
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
20
14
3
2
1