Sağlık Bakanlığı, Günlük Koronavirüs Tablosuna Yeni Bir Veri Ekledi: Zatürre Oranı

34
16
13
6
5
Sağlık Bakanlığı, bugün açıkladıkları koronavirüs tablosunda yeni bir veri paylaştı. Zatürre oranı olarak açıklanan bu veriye göre, COVID-19 virüsüne sahip kişilerin yüzde kaçının zatürreye yakalandığı bilgisi veriliyor.

Sağlık Bakanlığı’nın her gün düzenli olarak açıkladığı Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’na yeni bir veri eklendi. Bundan sonra günlük olarak açıklanan verilerde “Hastalarda Zatürre Oranı” şeklinde yeni bir bilgi verilecek. 29 Temmuz 2020 itibarıyla verilmeye başlanan bu veride koronavirüs hastalarının hangi oranda zatürreye yakalandığı açıklanacak. 

29 Temmuz için yapılan paylaşımda, hastalarda zatürre oranı yüzde 9,4 olarak açıklandı. Ayrıca bugün koronavirüse 942 kişi yakalanırken, 14 kişinin hayatını kaybettiği, 996 kişininse iyileştiği bilgisi verildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’nda, bundan sonra, salgın boyunca oluşan uluslararası standarda uygun olarak, Ağır Hasta sayısı da verilecek. Yeni ve toplam hasta sayısına ek olarak, seyir hakkında detaylı bilgi sunması için Zatürre oranı da gösterilecek” dedi.

Dünyada neler oluyor?

Koronavirüs pandemisi, ülkemizde belli noktalarda kontrol altına alınmış gibi görünse de dünya geneline baktığımızda çok daha korkutucu bir tablo bizleri karşılıyor. Özellikle ABD, Brezilya ve Hindistan’da çok sayıda yeni vaka açıklanırken, dünya genelinde şu ana kadar 16.819.944 kişiye koronavirüs teşhisi kondu. Bunlardan 662.081’i hayatını kaybederken 9.807.900 kişiyse iyileşti.

Bir dönem dünyada en fazla koronavirüs vakası görülen 8. ülke olan Türkiye, salgının seyrinde yaşanan azalmanın ardından 17. sıraya kadar geriledi. Yaz aylarında pek çok ülkede artarak devam eden salgın, aşının bulunup yaygınlaşmasına kadar hayatımızda yer etmeye devam edecek gibi duruyor.

Kaynak : https://www.memurlar.net/haber/918955/koronavirus-tablosunda-artik-zaturre-orani-da-gosterilecek.html
34
16
13
6
5
Emoji İle Tepki Ver
34
16
13
6
5