Samsung’un Artırılmış Gerçeklik Gözlüğüne Ait Bir Patent Ortaya Çıktı

11
3
1
1
0
Geçmişinde VR teknolojisiyle oldukça haşır neşir olan Samsung, son birkaç yıldır bu konseptten uzaklaşmıştı. Ancak Galaxy Club tarafından ortaya çıkarılan yeni bir patent, Güney Kore devi firmanın kendine ait yeni bir artırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığını gösterdi.

Bu haftanın başlarında yayınlanan raporlar, Amerikalı teknoloji devi Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığını ortaya çıkarmıştı. Bugün itibarıyla ortaya çıkan Samsung’a ait yeni bir patent, Apple’ın bu gözlükler üzerinde çalışan tek firma olmadığını ve bu teknoloji için oldukça dişli bir rakiple mücadele içine gireceğini gösterdi.

Galaxy Club tarafından keşfedilen Samsung’un AR (artırılmış gerçeklik) gözlüğüne ait patent, Samsung’un bu gözlüğüne bir ilk bakış atmamıza olanak sağlıyor. Buradan anladığımız kadarıyla gözlük, yalnızca günlük aktivitelere hizmet etmekle kalmayacak, belirli amaçlar için de kullanılabilecek. Dilerseniz şimdi bu gözlüğün nasıl görüneceğine ve ne gibi özellikler sunacağına biraz daha yakından bakalım.

Samsung’un oldukça sağlam bir VR geçmişi var:

Samsung Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü

Patentte de tarif edildiği gibi gözlük, her bir göz için birer tane olmak üzere toplamda iki tane şeffaf ekran sunacak. Ayrıca patentteki dikkat çeken bir diğer nokta ise gözlüğün sağ kolu boyunca uzanan kablo oldu. Bu kablonun ne işe yarayacağı henüz bilinmese de yapılan tahminler, bu kablo sayesinde gözlüğün bir telefona veya başka bir cihaza bağlanacağını veya yalnızca şarj için kullanılabileceğini iddia ediyor.

Esasında Samsung, VR teknolojisi noktasında sağlam bir geçmişe sahipti ancak son birkaç yıldır bu konseptten uzaklaşmış gibi görünüyordu. Hatta bu konuda şirket, Gear VR Oculus sanal gerçeklik gözlüğüne ortak dahi olmuştu. Fakat Samsung’un bu teknolojiye olan ilgisinin azalmasıyla birlikte Samsung Galaxy Note 10, son birkaç yılda bu teknolojiyi desteklemeyen ilk Samsung cep telefonu olarak karşımıza çıkmıştı.

Elbette Samsung’un bu patente sahip olması, gelecekte böyle bir ürünü tanıtacağı anlamına gelmiyor. Ancak yakın gelecekte Apple gibi pek çok şirketin kendi AR gözlüklerini tanıtması ve sektöre damga vurması bekleniyor. Bu noktada yapabileceğimiz tek şey ise beklemek ve yaşanan tüm gelişmeleri seyretmek olacaktır.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/wearables/samsung-augmented-reality-headset-patent/
11
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
1
1
0