Samsung, 2020 Yılı İçin Koyduğu 'Uçuk' Katlanabilir Telefon Satış Hedefini Açıkladı

12
4
2
0
0
Akıllı telefon sektörünün öncülerinden olan Güney Koreli Samsung, katlanabilir telefonlara olan güvenini yitirmiş değil. Samsung, 2020 yılında 6 milyon katlanabilir telefon satmayı planlıyor.

Katlanabilir akıllı telefonlar, bu yıl içerisinde piyasaya çıktıysa da çok ciddi hatalarla karşılaşıldı ve geri çekildi. Yine de Samsung, Huawei, LG gibi pek çok üretici, kendi katlanabilir telefon modelini hazırlamaya devam ediyor. 

Koreli The Bell’e göre Galaxy Fold’un yerini alacak olan yeni katlanabilir cihaz, gelecek yılın nisan ayında piyasaya çıkacak. ETNews’e göre Samsung'un hedefi, gelecek yıl 6 milyon katlanabilir telefon satışı gerçekleştirmek. 

Samsung, katlanabilir telefonların üretimi için tesislerini de genişletecek:

samsung galaxy fold

Haberlere göre Samsung’un katlanabilir telefonlara olan güveni daha da artmış durumda. Samsung Mobile departmanı ile Samsung Display departmanı, sıkı iş birliği içerisinde çalışıyor. Gerekli üretimin istenilen seviyeye ulaşması durumunda firma, Vietnam’daki tesisleri de bu amaçla kullanacak. 

Tabii ki Samsung’un bu hedefi biraz iddialı. Sonuçta IHS Markit gibi araştırmacı kuruluşlara göre akıllı telefon pazarı, gelecek yıl yalnızca 3 milyon cihazla büyüyecek. DSCC’ye göre ise bu rakam, 2020 yılı için 5 milyon. Bu, daha iyimser bir tahmin ancak 6 milyon katlanabilir cihaz hedefi için çok da umut verici değil.

Gelen haberler doğruysa Samsung, bu yıl 500 bin adet Galaxy Fold sattı. Yani firmanın bir önceki akıllı telefonundan 12 kat fazla telefon satması gerekiyor. Öte yandan Koreli devin ilk hedefinin 10 milyon olduğunu ve daha sonra revize edildiğini göz önüne almakta fayda var. Samsung’un yeni katlanabilir telefonunun daha uygun fiyatlı olacağı ve istiridye kabuğunu andıran bir katlanma şekline sahip olacağı söyleniyor. 

Kaynak : https://www.androidcentral.com/samsung-reportedly-sets-target-selling-6-million-foldable-phones-next-year
12
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
2
0
0